Trans Mahpuslardan Sergi: Beni Bırakma




8. Trans Onur Haftası kapsamında Hapiste LGBTİ Ağı’nın düzenlemiş olduğu “Beni Bırakma” sergisi ile LGBTİ mahpusların bize iletmiş olduğu hapishane deneyimlerini, karşılaştıkları baskıları ve bu baskılar karşısında geliştirdikleri direniş pratiklerini yansıttıkları eserleri sizlerle buluşturarak duvarları ve sınırları kaldırmayı, paylaşımı ve dayanışmayı arttırmayı ümit ediyoruz.


Trans mahpusların kendilerini ifade etmek istedikleri işler ile Trans Onur Haftası boyunca açık olacak sergide birbirinden farklı birçok işi bir arada görebilme şansı yakalayabilirsiniz. 26 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında açık olacak Beni Bırakma Sergisi İstanbul Boysan’ın Evi’nde sizi bekliyor olacak.
LGBTİ Hapishane Ağı toplantısında hapishanelerde yaşananları ve mahpusların kendilerinin yaşadığı sıkıntıları kendi diliyle anlatması üzerine sergi önerisi çıkmıştı.
İlk etapta etkin çalışacak bir grubun kurulması zor oldu fakat nihayetinde bir grup kuruldu ve çalışmalara başlandı. Yaklaşık 1 yıldır süren çalışmalar doğrultusunda Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği iletişimde oldukları trans mahpuslara sergiyi anlatan bir mektup yolladı. Mektup sonrasında mahpuslardan işler gelmeye başladı ve serginin ana hatları çizildi.



Serginin ana hatları belli olduktan sonra yer ve zamanı konusu için yapılan görüşmelerde Trans Onur Haftası uygun görüldü. Yer olarak Trans Harekete emeği geçen aktivistlerden Boysan’ın Evi olsun istedik. Sergi 26 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında, saat 13.00-18.00 arası açık olacaktır.
Son olarak Sergiyi organize eden  Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’ne ve sergide emekleri geçen  Ayşe Su Çelik, Berkay Yahya, Metin Akdemir ve Sema Yakar’a  teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Beni Bırakma Sergi için;

haber pembehayat sitesinden alınmıştır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya