Aslında Özgürsün


ali kemal güven

Bir şehir. 
İki kadın. 
Birçok erkek!

“EVLİ, MUTLU, ÇOCUKLU BELGİN” VE “TEK TAŞIMI KENDİM ALDIM BERNA”
İLE
TİYATRO DÜNYASINA ŞEHRİN IŞIKLARI VE  EĞLENCESİ GELİYOR!

Hayatını ve kalemini kadınlarını özgürleştirmeye adamış, aramızdan ayrılışının on üçüncü yılında hala “Tarihin Akışını Değiştiren Kadınlar” listelerinde en tepelerde anılan, “Kadının Adı Yok” gibi unutulmaz eserlere imza atmış Duygu Asena’nın “Aslında Özgürsün” romanı tiyatro sahnesine taşınıyor. “Bir şehir. İki kadın. Birçok erkek!” sloganıyla yola çıkan tiyatro oyunu 4 Şubat Pazartesi 20:30’da Artı Sahne’de prömiyer yapacak.

“Aslında Özgürsün” seyirciye gerçek anlamda bir Off-Broadway oyunu sunabilmek için tam bir yıldır titiz bir çalışma sürdüren ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu’nun ilk oyunu. Ali Kemal Güven’in uyarlayıp yönettiği oyunun yapımcısı ise Seda Özkaraca. 

Oyunda Poyraz Karayel dizisinin sevilen oyuncusu Emel Çölgeçen ve Hayat Şarkısı dizisiyle sadece komedi dalında değil dramda da rüştünü ispatlayan Pelin Öztekin iki yakın arkadaşı canlandırıyorlar. 

ali kemal güven


ProjectAS PRODÜKSİYON İLE TİYATRO DÜNYASINDA YENİ RENKLER SAHNEYE ÇIKACAK! 

Seyirci adeta, dünyaca ünlü fenomen dizi Sex and the City tonuna sahip eğlenceli oyunda özgürce konuşan iki kadının İstanbul’daki aşk maceralarına tanık olacak. “Evli, mutlu, çocuklu Belgin” mutfağında, “Tek taşımı kendim aldım Berna” nın ise yüksek plazalardaki kendilerini ve aşkı arayış hikayesi her anlamda renkli bir şekilde seyirciyle buluşacak.

Adeta bir kutunun içine sıkışmış; sınırları, çizgileri, kendileri ya da toplum tarafından belirlenmiş iki kadının hayatını anlatan oyunun sahne tasarım rengi beyaz olarak belirlendi. Bir çok farklı mekanda geçen oyuna modern ve dinamik bir bakış açısıyla soyut bir dekor hazırlandı. Oyunun yönetmeni Ali Kemal Güven, "Seyircimiz gelirken hayal gücünü de yanında getirmeli," diyor. İki oyuncunun kullandığı aksesuarlarda ise toplum tarafından bir "kız rengi" olarak belirlenen pembe hakim. Oyunun sahne tasarımı Cihan Aşar'a, ışık tasarımı ise Alev Topal'a ait.  

2018 yılında Ali Kemal Güven ve Seda Özkaraca tarafından kurulan ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu, kadınların başrolde ve önde olduğu, şehirli hikayeler anlatan, şık, derin ve cesur tiyatro projeleri üretmeyi hedefliyor. Aslında Özgürsün Güven ve Özkaraca’nın ilk sahne projesi.  Oyunun tüm gösterimlerinin biletleri Biletix’de satışta. 

ProjectAS Sosyal Medya:


“Bir şehir. İki kadın. Bir çok erkek!”
Komedi | 85 dakika | Tek perde
Aslında Özgürsün hayatını ve kalemini kadınları özgürleştirmeye adamış Duygu Asena’nın aynı adlı romanından Belgin ve Berna’nın eğlenceli arkadaşlık hikayesini anlatıyor. 

Aşka aşık iş kadını Berna (Emel Çölgeçen) yüksek plazalarda,  evli, çocuklu ve oldukça umutsuz ev kadını Belgin (Pelin Öztekin) ise mutfağında var olma savaşı veriyor.
İki genç kadın ve en iyi arkadaş, birbirlerine tutunarak toplumun ve erkeklerin dayattığı ahlak anlayışına, tabulara karşı çıkıp özgürlüklerini, kimliklerini arıyorlar... Ve de aşkı...
İnternette yazılan ilk kitap olma özelliği taşıyan Aslında Özgürsün’de Duygu Asena’nın “Hayat hafif bir şeydir,” gibi unutulmaz cümleleri de yer alıyor.

Künye:
Eser: Duygu Asena
Uyarlayan ve Yöneten: Ali Kemal Güven
Oyuncular: Emel Çölgeçen, Pelin Öztekin
Yapımcı: Seda Özkaraca
Dramaturg: Melisa Kesmez
Işık Tasarımı: Alev Topal
Sahne Tasarımı: Cihan Aşar
Afiş Fotoğrafı: Serdar Tanyeli
Afiş Tasarımı: Ethem Onur Bilgiç
Yapım Sorumlusu: Tansu Sönmez
Proje Asistanları: Ali Köse, Gizem Yazgan
Teknik Sorumlu: Güray Doğru


Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya