Dekorasyon Tavsiyeleri No:2 Küçük Mekanlar Üzerine Mitler

Aşağıda çeşitli iç mimarlardan dekorasyon konusundaki bazı mitlerden ve yanlış algılardan bahsedeceğim. 


New York'ta yaşayan İç Mimar Shane Inman , Potterybarn sitesi için çeşitli dekorasyon tavsiyesinde bulunmuş . 


Küçük Mekanlar : Bir çok insan küçük mekanları açık renklere boyarsanız daha geniş görünür diye bir hataya düşerler. Daha ferah olacağı doğrudur ama daha geniş görüneceği anlamına gelmez. Garip gelebilir ancak küçük mekanlar koyu renklere boyanarak daha geniş görünürler. Koyu renkler tavan birleşim yerlerinin ,tavan çizgilerinin ve köşelerin daha az algılanmasını sağlayarak daha geniş bir alanmış gibi görünmesini sağlarlar. Koyu renk boyanmış mekanlarda lokal aydınlatmalar mekanın daha hacimli görünümünü sağlar. 





Alçak Tavanlar : Duvar ve tavan rengini aynı ya da birbirine çok yakın renklere boyamak duvar ve tavan birleşimlerinin daha az algılanmasını sağlayarak daha yüksek görünüm sağlar. Alçak tavanlı mekanlarda lambaderler kullanarak tavanı aydınlatmakta iyi bir fikirdir. İç Mimar Jan Showers'a göre de küçük mekanları açık renklere boyamak o mekanı mucizevi şekilde büyütmeyecektir. Koyu renkler kullanarak daha samimi,zengin ve dramatik görünümlü mekanlar yaratabilirsiniz. Dekor perdelerini ne kadar yukarıdan asarsanız tavanınız o kadar yüksek görünecektir. 







Renk kombinasyonlarını unutmayın. Evinizi dekore ederken değiştiremeyeceğiniz parke,yüzey vb. alanlar var ise onlara sadık kalmaya çalışın. 

Küçük pencereli alanlar : Evde daha çok pencere varmış ve ev daha çok aydınlanmış gibi yapmak için aynalardan faydalanmak gerekir. Aynalarda tıpkı pencereler gibi derinlik yaratırlar ve ışığın çoğalmasını sağlayabilirler. 


Az olsun öz olsun diyerek bütçenin önemli olduğu durumlarda mekan dekorasyonunda çok fazla gereksiz parça ile süslemek yerine aynı bütçe ile tek ve hoş duracak şeylerin seçimini vurgulamış. 

Kişiliğinizi eklemeyi unutmayın : Herkes geeneksel ya da çağdaş bir stile hapsolmak zorunda değildir. İçgüdülerinizi takip edin ! Bugünlerde ,herşey, stilleri uyduğu müddetçe birbirine yakışıyor. Unutmayın , zevki satın alamazsınız ! 

Görseller potterybarn ve janshowers blogundan alınmıştır.

Ahmet Rüstem Ekici
İç Mimar , Dekor ve TV Set Tasarımcısı

http://ahmetrustem.blogspot.com.tr/

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya