Sergi İncelemeleri No:3 - Seçil Erel - Alan - Galeri Zilberman

ALAN / TERRITORY 

Seçil Erel 
Alan 
Galeri Zilberman 


seçil erel

"Arsan Apt. Kurgu Ev" isimli çalışmanın matematiksel , mekansal,bölümleme ve analizi 

galeri zilberman

Yaklaşık 3 metre x 6 metre olan "Arsan Apt- Kurgu Ev" isimli çalışmanın bir bölümü 

galeri zilberman
Çalışma Yakın Detayı 

galeri zilberman
Çalışma  - Yakın Detay 

Sergiden bahsetmeden önce Galeri Zilberman 'a bu işler o kadar yakışmış ki , iş o kadar güzel görünüyor ki , yanına gitmemek , detaylara bakmak istememek imkansız. 

Tuval üzerine yağlı boyalardan oluşan sergi  , resimlerinin ana konusu olan mekan fikrinden yola çıkarak , sanatçı Seçil Erel'in kendi yaşadığı mekanlardan, kendi kişisel tarihinden besleniyor. Yaşadığı mekanlardaki deneyimlerini ,renk ve izlerle bizlere adeta soyutlaştırılmış mimari plan gibi sunuyor.  Aslında bütüne bakınca da mimari görsel fikrinden kopamıyorsunuz . Sanki bir bütün sokak , apartman soyutlaması gibi duruyor. Renk paletleri oldukça güzel . Birbirleri ile kimliksel bütünlüğü olan alanlardaki ortak renkler , bütünlüğü daha iyi hissetmenizi sağlıyor. 

Serginin tam ortasında "Arsan Apt : Kurgu Ev" isimli büyük ölçekli çalışması yer alıyor. Bu çalışma 55 parçadan oluşan bir yerleştirme. Resimsel  haritalama tekniği , bölgelere ayırma , mekansal detaylar ve fişlemeler, tıpkı eşyalar gibi ,parçaların birbiri ile  bütünleşmesi gerekirse ayrılması fikrini çağrıştırdı bende.

Yaşadığı , kendinde iz bırakan diğer işlerini detaylı incelemek isterseniz  22 Şubat 'a kadar İstiklal Caddesi Mısır Apartmanında Galeri Zilberman'ı ziyaret edebilirsiniz. Sergi kitapçığında Fırat Arapoğlu'nun detaylı açıklamaları mevcut. Ziyaretinizin güzel geçmesi dileğiyle. 

Ekavart TV'de yayınlanmış  - Sanatçı Röportajını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Seçil Erel kendisi çalışmaları hakkında güzel detaylar veriyor. 

http://www.ekavart.tv/sergiler/diger/secil-erelalangaleri-zilberman

Ahmet Rüstem Ekici 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya