Sanat ve Tasarım Severlerin Sevgisini Kazanacak 10 Oyun

Sanat ve Tasarım Severlerin Sevgisini Kazanacak 10 Oyun



1. Monument Valley 


Bugüne kadar oynadığım en zeka gücünü zorlayan, en algı sınırlarını zorlayan , grafiklerinin güzelliği kadar hareketle etkileşimli ses efektleride oynarken insanı mest ediyor. Tablet ekranında olmasına rağmen başka bir dünyanın içine giriyorsunuz. Oyunun her bölümü çizimleri ile algı sınırlarımızı zorlayan M.C Escher 'e selam gönderiyor. 


M.C. Escher


Oyunumuz geometriyi kutsal kitap gibi dillendiren  yazılar ile başlıyor. Ana karakter prenses her bölümde çeşitli perspektif algınızı allak bullak eden bölümleri geçmeye çalışıyor. 



Oyunun kutsal kitap yazıları gibi olan bölümlerinin Türkçe olması oldukça iyi. 




Oyun tasarım ve yapımcılarına bende teşekkür etmek istiyorum :)


Çoğu kişinin 5 üzerinden 5 yıldız verdiği oyunun tek kötü özelliği sadece 10 bölümden oluşuyor olması. Umarım daha uzun bölümler eklerler. Kesinlikle oynamanızı tavsiye ediyorum . 

2. Artistico 



PlayArtLabs tarafından üretilen oyun basit bir oyun. Sanat tarihinde önemli tabloları puzzle gibi parçalarını bularak tamamlıyorsunuz. Giriş videosu oldukça güzel tasarlanmış.





Her bölüm bitiminde tablo tamamlanıyor ve sonunda tablonun önem,dönemi,ressamı hakkında gerekli bilgiler veriyor. 

3. Petting Zoo 


Tasarımcı Christoph Niemann tarafından tasarlanmış bir uygulama . Oyun ve uygulama arası birşey olduğundan dolayı oyun tasarımları için yenilikçi bir yaklaşım diyebiliriz. 


Geçişleri farklı farklı tasarlanmış uygulamada hayvanların çeşitli yerlerine dokunarak farklı atraksiyonlara şahit oluyorsunuz. Yorumlarda insanlar öve öve bitirememişler ancak ben o kadar etkilendğimi söyleyemem. Bir uygulama için pahalı olduğunu düşünüyorum. 


4. Create Pottery 


Sanal seramk,çanak,çömlek yapma oyunu. Oyun kesinlikle güzel. Kuş sesleri eşliğinde doğal bir ortamda çamur  vb malzemelere şekiller verip,pişirip,boyayıp açık arttırmaya sunuyorsunuz . Satıp kazandığınız paralar ile farklı dönemlere ait motiflerden satın alarak tasarımlarınızı güçlendiriyorsunuz.



5.World Of Goo

Onlarca bezelye ve petrol taneciklerinin belirli adetlerini her böüümde bağlar kurarak , yer çekimine meydan okumaya çalışarak bir tüp içinde toplayarak bölümleri geçiyorsunuz. Grafikler ve sesler oldukça güzel tasarlanmış,keyifli bir oyun. 



6. Superbrothers: Sword & Sworcery EP


 Yorumları okuyunca insanların öve öve bitiremediği bir diğer oyunla karşı karşıyayız. Henüz yeterli seviyeye ulaşmadığım için eleştiremeyeceğim ama en kısa zamanda yazıya ekleyeceğim. Achievement in Art ödülü aldığını okuduktan sonra indirmeye karar verdim ancak henüz nedenini algılayamadım bu ödülü neden aldığını. Çeşitli şarkı sözleri çıkıyor bunları tweetleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda müzikler de Jim Gutherie tarafından yapılmış. 



7. Icycle : On Thin Ice

Sürreal bir oyun daha . İçerisinde sanat,film,müzik,görsel tasarım herşey mevcut. Aklınıza gelmeyecek detaylarla yönlenebiliyorsunuz. Kesinlikle önerdiğim bir oyun biraz pahalı ama değer. 



8. Art Mogul 


Bronz madalya almış bu sanat oyunu herkese göre değil. Bol yazılı puzzle-strateji oyunlarını seviyorsanız ve bir sanat aşığı iseniz sevebilirsiniz yoksa kabus gibi bir oyun. Çeşitli şehirler gezip orijinal mi değil mi diye tabloları inceleyip,satın alıp,müzayedelere katıldığınız bir oyun. 


9. Art Race 



Art Race  Daha Başka isimli bir firmamız tarafından tasarlanmış Sanat oyunu. Her bölümde resimlerin ve heykellerin kime ait olduğunu bularak seviyenizi yükseltiyorsunuz.  


Bu sorunun cevabını merak ettiyseniz David Hockney :)  

10. Drawn : The Painted Tower 


Tim Burton filmlerini aratmayacak şekilde tasarlanmış bölümler,müzikler ve görsellere sahip bu oyun puzzle severler için ideal. 



 Her bölüm çeşitli obje ve ipuçları bularak birbirinden güzel çizilmiş mekanlara giriyorsunuz. hayal gücünü zorlayan mekanlar ve detaylara sahip. 




Boş zamanlarınızı sanatsal detaylarla dolu oyunlarla değerlendirebileceğiniz listem şimdilik bu kadar. Önerileriniz varsa hemen denemek isterim.  






Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya