Sergi İncelemeleri No:11 MAMUT ART PROJECT 2014

Bağımsız ve gelecek vadeden sanatçıların erken keşfedilebilmesi amacıyla kurulan MAMUT ART PROJECT, sanatseverleri ,700 başvuru arasından seçilen 55 genç sanatçı ile Maçka Küçükçiftlik Park'ta kurulmuş dev çadırın içerisinde buluşturdu. 

Katılan sanatçıların çoğu gencecik,pırıl pırıl bireyler. Kiminin arkadaşı geliyor direk kendi alanına götürüyor kimisi heyecanla kendi standında bekleyip eserleri hakkında sohbet ediyor . Sırf bu yüzden oldukça güzel enerjisi olan bir alandı ancak büyük bir çadır içinde olması projenin sergi olarak geçiciliğini fazlası ile hissettiriyordu. 

Sanatseverlere, özgün eserlere “ulaşılabilir” meblağlarla sahip olabilme imkânı sunan projede, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği Düşler Akademisi’nin de bir sergi alanını bulunuyordu.(*milliyet.com.tr )

Eserlerin bazıları daha önce benzerini gördüm hissi yaratsa da oldukça etkileyici işler vardı. 55 sanatçı arasında en favorilerimi yazmak istedim . 


Gökçen Dilek Acay - Clean My Soul 
Bu iş projedeki en sevdiğim iş oldu. Köpek sahibi olmama rağmen modelin sakinliği ve köpeğin bütün görünen deriyi yalarkenki hareketliliğindeki arasındaki zıtlık insanda oldukça yoğun bir his uyandırıyor. 




Manolya Çelikler 
"Söz Uçar Yazı Kalır Cihanda" serisi çeşitli politikacıların Kadına Şiddet,Kürtaj vb konularda asla unutulmaması gereken sözlerini işlemesi ile oluşmuş etkileyici bir seri. 



Riella D. Baruh 
"Dereotunun Göstergesi" isimli çalışması oldukça küçük ama etkileyici bir sanat eseri tarifi olmuştu. 


Hacer Kıroğlu'nun ip atlayarak gerçekleştirdiği video performansı ve oluşturduğu resimde oldukça etkileyiciydi. 


Arzu Eş 'in alanı oldukça güzel çalışmalarla doluydu. "Ayıları Seviyorum" isimli çalışması ismi ile aynı yazılardan oluşan kumaş üzerine bir çalışma . 

Serkan Yüksel'in kesilerek işlediği eserleri , Nergis Yeşil'in karışık teknik ve yine izleyicinin duygularını canlandıran işleri oldukça başarılıydı. 

Genel olarak sergide çok fazla fotoğraf çalışması da mevcuttu. 

Umarım seneye proje daha uzun sergilenir ve çok daha fazla sponsorluklar bularak bu süper yetenekli gençleri çok daha iyi destekler. Sergi kurucusu Seren Kohen ve Juri üyeleri Emre Zeytinoğlu,Ali Kazma,Emre Baykal,Oya Delahaye,Saruhan Doğan 'ı tebrik ediyorum . Harika bir destek sağlamışlar . 



Ahmet Rüstem Ekici
Aredeko & Aresets İç Mimarlık ve TV Set Tasarımı 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya