ARE Dekorasyon Tavsiyeleri No:7 30 Olduktan Sonra Evinizde Bulundurmamanız Gereken 15 Şey

30 Olduktan Sonra Evinizde Bulundurmamanız Gereken 15 Şey 


Artık 30'lu yaşlara adım attınız ve işiniz,kişiliğiniz,tarzınız oturmaya başladı. Geçici değil daha kalıcı işlere imza atmanın ve kıyafetleriniz kadar ,yaşadığınız,haftanızın bir diğer yarısının geçtiği mekanlar olan evlerinize de çeki düzen verme vakti geldi. 
Peki ELLE Decor'un hazırladığı bu 15 maddelik "30 Olduğunuzda Asla Evinizde Bulunmaması Gerekenler" maddelerinden hangilerin çiğnediniz bir göz atalım . 

1 - Döşek 
Tasarımcı Jonathan Adler döşekleri 1. sıraya koymuş , yaşlandıkça daha rahat yatakları tercih etmemiz gerektiğini söylüyor. 



2. Portatif Mobilyalar 
Tasarımcı Scot Meacham Wood ; insanlar kendi evlerini alana kadar dekorasyondan uzak duruyor, kendi evlerine geçtiklerinde de boş alanları indirimdeki ürünler ile doldurmaya başlıyor diyor ve bunun yerine nereye taşınırlarsa taşınsınlar yanlarında götürebilecekleri bazı klasik parçaları seçmeyi öneriyor. 


3. TV Standları 

Eski tip TV üniteleri yerine daha dekoratif ve fonksiyonel parçalar seçilmesi gerektiği önerilmiş 


4. Posterler 

Artık gençlikten çıkıp duvara poster asmanın ötesine geçmenin zamanı geldi diyor tasarımcı Nicole Gibbons . Çok sevdiğiniz bir poster ise mutlaka evinizin dekorasyonuna uygun bir şekilde çerçeve seçmelisiniz. 


5. Floresan Aydınlatmalar 
Ev dekorasyonunda flüoresan aydınlatmalar yerine daha sıcak ve yumuşak aydınlatma elemanlarının seçilmesi gerektiğini öneriyor. 


6. Çıplak Zeminler veya Posta Pulu Büyüklüğünde Kilimler 

Zeminlere doğru büyüklükte , renkte ve dokuda seçilen kilimlerin , halıların ne kadar önemli olduğu vurgulanmış . Hiçbir şey kullanmamanın veya çok küçük ölçekte paspas kullanmanın yanlış olduğunu belirtmiş. 


7. Ucuz Nevresim Setleri
Sadece 30 olduktan sonra değil olmadan öncede mutlaka kendinize iyi davranın diyor ve daha zevkli, kaliteli nevresim ürünleri kullanılmasını öğütlüyor. 


8. Toplanmamış Yatak 
30'lu yaşlarında bir insanın mutlaka yatağını toplamasını , hatta süslemesini tembihlemiş ve sadece 60 saniyenizi alacak diye not düşülmüş . 



9. Plastik Tabaklar ve Bardaklar 
Bir piknikte değilseniz asla kullanmamalısınız diyor tasarımcı Buxbaum . 


10. Kitch Çerçeveler 
Tasarımcı Ribbons ; Arkadaşınızı çok seviyor , onu hep yanınızda hissetmek istiyorsanız , genel dekorasyonunuza daha uygun bir malzeme ya da platin görünümlü bir çerçeve ile daha sofistike bir hava verebilirsiniz diyor 



11. Vurgulanan Duvarlar 
Tasarımınızda başka bir önemi yoksa bir duvarı durduk yere farklı bir renge boyayarak zıtlık oluşturmak yerine , farklı bir şekilde zıtlık oluşturmalısınız diyor Buxbaum ve Adler. 


12. Vitrinde sergilenen Tatillerden topladığınız shot bardakları : 
Tasarımcı Gibbons ; "Eğer hala bir öğrenci iseniz ve öğrenci evinde kalıyorsanız sergileyebilirsiniz "diyor  . :)



13. Boş Şömine veya Kitaplık Rafları :
 Mutlaka güzel çiçekler, sanatsal objeler , çerçeveler vb ürünler kullanarak doldurulması gerektiğini öneriyor. 



14. Plastik Ağaç ve Çiçekler 
Plastik çiçekler kullanmayı yasaklayan bu maddenin açılımı ;Küçük olsun ama Gerçek olsun 

15. Koltuğunuzla Birlikte Satılan Yastıklar 
Tasarımcı White koltuğunuzla beraber satılan yastıkların çok sıkıcı olduğunu , farklı boyut , doku ve renklerle daha eğlenceli kombinasyonlar yapmanız gerektiğini öneriyor. 




Kişisel olarak bu listenin yetersiz olduğunu düşünüyorum ,
Bol misafir ağırlayan biri olarak 30 yaşından sonra mutlaka güzel bir yemek takımınız olmalı , masa süslemeleriniz, farklı farklı kupalar yerine birbirleri ile uygun kupa setleri olabilir. Bir sonraki yazı 30 olduğunuzda evinizde olması gerekenler ...

Ahmet Rüstem Ekici 














Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya