Are Sergi İncelemeleri No:18 Alive Museum - Canlı Müze

Boyut Değiştiren Müze 


Selfielerden sıkıldınız mı ? Aslanlarla,canavarlarla aynı karede yer almak biraz daha heyecanlı olabilir . Fotoğraf çektirip biraz da eğlenmek isterseniz  her şeyin boyut değiştirdiği bu müze tam size göre. 

Vialand Tema Park ve Alışveriş merkezi bünyesinde eğlenceyi barındırırken, olayın içine biraz sanat eklenmesi ihmal edilmemiş. 

Canlı Müze ilk kez 2009 yılında Kore'de açılan bir müze. Uzakdoğuda toplam 10 adet bulunan müzenin Avrupa ayağı İstanbul'da. Trick Art olarak tanımlanan, 3 boyutlu resimler ve bir çok yerleştirmenin bulunduğu müzede 100'e yakın eser sergilenmekte ve zamanla yenilerinin eklenmesi planlanmakta. 






Müze girişinden itibaren , zeminde yer alan "buradan fotoğraf çekiniz" noktalarını görür görmez , içinde yer almak istediğiniz resimlere saldırmaya başlıyorsunuz. Ailenizle, yakın arkadaşlarınızla,  aynı noktadan art arda fotoğraflar çekip resmin kendisine dahil olarak çok eğleneceğiniz garanti. Bazı fotoğrafları çektikten sonra rotasyonunu düzenleyerek tam bir görsel yanılgı yaratmanız mümkün. 


Çoğunlukla tek noktadan 3 boyutlu imajların oluştuğu müzede sadece resim çalışmaları yok. Çeşitli optik illüzyon tabloları , video çalışmaları  ve yerleştirmelerde mevcut. 

Müzenin bir çok noktasında yer alan, hareket eden video yerleştirmeleri oldukça eğlenceli 


İnternet'te oldukça yaygın olan optik illüzyon çalışmalarını yakından deneyimleyebilirsiniz.


Neden bu müzeyi gezmelisiniz ?

1. Ülkemizde çok sayıda konsept müze yok , bu müze zincirinin Avrupa'da ki tek şubesi 
2. Çocuklarınızla eğlenirken, onlara  resim sanatını, algıyı ve perspektifi çok rahat anlatabilirsiniz. 
3. Arkadaşınız,sevgilinizle birbirinden absürt pozlar vererek , silindir altında kalabilir, aynada birbirinizi tamamlayabilir,  köpek balığının canavar dişleri arasında eğlenebilir ve bunları sosyal medyada paylaşarak gırgıra devam edebilirsiniz. 
4. Müze evcil hayvanlara da açık , evcil hayvanlarınızla da bu resim çalışmalarının içerisinde kaybolabilirsiniz . 



görsellerin bazıları müze web sayfasından alınmıştır 


Müze her gün saat 10:00-22:00 saatleri arasında açık. Giriş ücreti kampanyalara ve zamana göre değişebilir . 

Müzenin monotonluktan kurtulması için zaman zaman süreli sergiler oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Madame Tussauds müzelerinde yer alan dijital baskılı , tek noktadan çekilince 3 boyutlu görünen işlerin , yağlı boya işlere göre  daha gerçekçi bir hava yarattığı kanısındayım. 

İletişim bilgileri ve müze detayları için link 





Ahmet Rüstem Ekici 




Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya