Are Sergi İncelemeleri No:20 Türkiye'nin İlk Şarkı Sergisi

Ortamdan Soyutlayan Sergi 

Sergi afişi ve yer alan sanatçılar 

"Yok Öyle Kararlı Şeyler" kısaca Y.Ö.K.Ş eşine az rastlanır,özgün ve bir ilk ile albümlerini tanıttı. Öyle bir sergi ki; kulaklığınızı takıyor,sanat çalışması ile baş başa kalıp, sözleri okuyor müziği dinlerken soyutlanıyorsunuz. 

1 haftada albüm çıkaran sanatçılar(!) tarafından sürekli tekrarlanan bir laf vardır " bu albüm için çok çalıştık, bu albüme yüreğimizi koyduk, her şeyimizi verdik" diye. Hayır efendim, gelin bu gençler neler yapmışlar albümleri için, her şarkıları onlar için nasıl önemli ve arkasında duracakları işlermiş ki; 17 farklı sanatçı ile her bir şarkı için farklı illüstrasyon çalışmaları oluşturarak albümdeki şarkılarını nasıl sanatla bağlayıp nasıl ölümsüzleşecek işler çıkarmışlar görün. 



Yer Karaköy Külah , serginin açılmasına 10 dk var ve dışarısı oldukça kalabalık. Grup üyelerinden Erdem Topsakal kapıyı açıyor,bizi içeri davet ediyor ve mekana giriyoruz. 17 çalışma 17 farklı sanatçı ve albümden 17 şarkı duvarda kulaklıklar ve şarkı sözleri ile sizleri bekliyor. Türkiye'de bir ilk ve kesinlikle çok yaratıcılık,samimiyet kokan bir etkinlik. 


MP3 ve dijital müzik alımları döneminden önce albümleri almak için süpermarketlerin müzik bölümlerinde, müzik marketlerde kulaklıkları takar CD istasyonlarında dinlerdik almak istediğimiz albümleri. Sergi çokta eski olmayan bu eskimiş zamanlara güzel bir gönderme aslında. Aynı zamanda müzik,hikaye ve ilhamın birbirinden kopmadığının bir göstergesi.
yökş

kerim dauti



ahmet rüstem ekici


Sergi grubun kitlesine oldukça uygun bir hediye ve bence bu sergi Y.Ö.K.Ş 'nin ,sanattan anlayışları milyon dolarlık tablolar alıp bunu asla kitlelerine hissettiremeyecek arabesk-popüler müzik yapan şarkıcıların ulaşamayacağı bir mertebeye erişmiş olduğunun bir kanıtı. 

Serginin diğer güzel bir özelliği, sanat eserlerine alınabilir rakamlarla ulaşma imkanı. Şarkılar için hazırlanmış,seçilmiş olmaları, hikayelerinin ait oldukları müzik ile birlikte yaşayacakları ve ayrılmayacakları sonsuz bir aşk. 



19 Eylülde başlayan bu sergi maalesef 21 Eylül'de sona eriyor. Haftasonu Karaköy'e geçip, yeni açılan kafeleri,sanat galerilerini,tasarım butiklerini gezip bu sergide bir müzik molası verebilirsiniz. Albümün CD'si,her çalışmanın kartpostalı satıldığı gibi birde espirili bir şapka satışta. 

Gitmeye fırsatınız olmazsa , aşağıda grubun birbirinden tatlı üyelerinin yer aldığı albüm tanıtım videosunu izleyebilirsiniz


2011 yılında kurulmuş bu grubu sanata destekleri,yaratıcılıkları ve vizyonlarından dolayı tebrik ediyorum. Umarım kendilerini bol bol canlı olarak dinleme fırsatımız olur. 

Sergide bulunan bütün çalışmalar ve şarkılar için link  


Ahmet Rüstem Ekici 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya