ARE Sergi İncelemeleri No: 27 Krampf Gallery 21. Yüzyılda Çin Sanatı

Çin Yıldızları Krampf Gallery'de


Tophane'de Kemeraltı Caddesinde özellikle tramvay sayesinde önünden binlerce kişinin geçtiği harika bir galeri Krampf Gallery. 2 yıl önce İstanbul'da yetenekli sanatçıları ve sanatın gelişen pazarını keşfeden Regis Krampf hem evini hemde galerisini New York'tan İstanbula taşıyor ve Krampf Gallery'i bizlerle buluşturuyor. 

Şu an uzun süredir devam eden sergilerinin teması 21. Yüzyıl Çin Sanatı. Art International 2014 yıldızlarından Liu Bolin'in çalışmalarını görebileceğiniz galeride birbirinden göz alıcı heykeller yer alıyor.  





Sergilenen koleksiyonda Liu Bolin 'e ait 6 adet eser yer alıyor.  Özellikle figürleri kamufle ettiği çalışmaları ile ünlü olan Bolin sanki Çin'i nüfusu ve insan kalabalığından insan algısını eleştirir gibi. Aslında onları kamufle ederek görünmelerini vurguluyor.




Fu Jijiang'a ait poselen seramik çalışmalar "Çin Ziyafeti" ismini alıyor. Sanatçı Çin'de tüketilen hayvanlara dekoratif çin seramik sanatı öğeleri ile eleştirel olarak yaklaşıyor gibi. Ne kadar güzelleştirilmeye çalışılırsa çalışılsın, kültürel motiflerle kamufle edilmiş,tabakla bire bir ilişkilendirilmiş bu canlılar insanda hüzün yaratıyor.  Koleksiyon sergisinde yer alan çalışmaların çoğunun ortak özelliklerinin "kültürel desenlerle modifikasyon" olmaları dikkatimi çekti. 



Seon Gh Bahk 'ın yer alan çalışmaları tek noktalı perspektif çalışmalarının heykele dönüşmüş hali. Kitaplar, elmalar ile kompozisyon yaratılırken, boyut ve renk, minimalizm etkileri ile tek açıdan derinlikli gibi görünen heykellere dönüşüyor. 


Sergideki favori çalışmam Fu Jijiang'ın Mountain God isimli seramik heykeli. 30'dan fazla eseri 3 katta görebileceğiniz sergiyi ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Çin sanatçılarının çağdaş sanata yaklaşımlarını analiz edip, üretim ve tüketim imparatorluğunun el sanatları ve kopya gerçekçiliklerine yaklaşımlarına şahitlik edebilirsiniz.  


Krampf Gallery  
Kemeraltı Caddesi No:41 Tophane, Beyoğlu , İstanbul 



Ahmet Rüstem Ekici 







Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya