Simon Beck - Kar Sanatı


Simon Beck ve Kar Sanatı 





Kış yaklaşıyor. Ülkemizin Doğu kesimleri karla kaplanmaya çoktan başladı. Yakında yüksek beton kuleli şehrimiz İstanbul'da boş araziler gördüğümüz yerlerde kar birikintileri göreceğiz. Bu birikintilerde en sevdiğim şeyler kargaların, martıların, kedi ve köpeklerin ayak izleri. İlk defa insan ayak izlerini de Simon Beck sayesinde sevdim. 



Simon Beck, Oxford Üniversitesinin Mühendislik Fakültesinden mezun olmasına rağmen doğa sporları aşkı onu başka bir boyuta sürüklemiş. Matematik zekası ile kompleks desenler yaratarak ortaya harika çalışmalar çıkarmış. 

Kar tanelerini hepimiz mikroskobik olarak görmüşüzdür. Her biri birbirinden eşsiz olan bu tanecikler Beck'in çalışmalarında devleşen ölçeklerle bizlere sunuluyor. Kaderleri ise kar tanesinin kaderi ile aynı, yok olmak. Her taneciğin eridiği gibi Beck'in çalışmalarıda sadece fotoğraflarda ve onu gözlemlemiş insanların hafızalarında kalacak. 


Beck çalışmalarını önceden geometrik olarak planlıyor bunu dev yüzeylere saatlerce ve metrelerce yürüyerek uyguluyor. 






Fotoğrafların alındığıSimon Beck'in Facebook sayfasında onun kum, çöl gibi farklı yüzeylerde yine yok olmaya mahkum eserlerini inceleyebilirsiniz. 


Simon Beck ve kum üzerindeki çalışması



Ahmet Rüstem Ekici 



Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya