Dekorasyon Tavsiyeleri No:11 Yılbaşı Ağacı Süsleme Alternatifleri

Farklı Yılbaşı,Yeni Yıl, Noel Ağaçları 

Kimileri geleneklerimizde göreneklerimizde yok desin, Pagan kültürü Türk kültürü tartışa dursunlar, kimileri günah desin, yeni bir yıla girmenin heyecanını en çok hissettiren şeylerden biri şehrin bir anda ışıklarla dolması, soğuk kış günlerinde içimizi minik sarı ampullerin ısıtması ve süslemelerin şehirsel bir coşku yaratması. 

Pan Mieck

Beyoğlu Belediyesi her sene İstiklal Caddesi'ni süslüyor ve maalesef o süsler bir yıl boyu kaldığı için hiç bir anlamı kalmıyor.Yaz gecesinde bile İstiklal Caddesinde ışıklı kar taneleri görmemiz bundan :) Şişli Belediyesi ise her sene Nişantaşı Sokaklarını süslüyor ve yeni bir yıla girer girmez süsler kaldırılıyor, böylece o coşkuyu her sene acaba bu sene ne yapılacak diyerek heyecanla hissetmiş oluyoruz. Bu coşkuyu evlerine taşımak isteyenler ise plastik veya gerçek çam ağaçlarını süsleyerek yeni bir yıla ve umutlara hazırlanıyorlar.

Çam ağacı süslerken dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi ağacın yapısı. Ucuz seyrek dallı ağaçlar maalesef silik bir görüntü yaratıyorlar. Bu ağaçları ancak bol ışıkla ve süslemelerle biraz daha estetik hale getirebilirsiniz. Bol renkli süsler yerine ayrı renk skalasında örneğin sadece kırmızı ve altın renkli süslerle zaten mekanınızın doğasına aykırı sezonluk bu objeyi daha az göz yorucu hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda evinizde sadece ağaç süsleyerek değil bu coşkuyu yastık,bardaklar, farklı yerlere küçük dokunuşlarla örneğin hayvan,kar tanesi desenli yastıklarla destekleyebilirsiniz. 
Böylece ağacınız yalnız kalmamış olur. 

Rulala





Geleneksel noel ve yeniyıl ağaçlarından sıkıldıysanız, farklı bir şeyler oluşturmak istiyorsanız bu örnekler ilham verici olabilir. İşte değişik ağaç süsleme örnekleri 

Pleksiglass malzemeden çam ağaçlarının kurulması oldukça pratik ve çeşitli boyutları iile modern dekorasyonlu mekanlarda oldukça hoş durabilir.


Ofislere daha çok yakışacağını düşündüğüm bu alternatif bol miktarda kitaplar ile bir kule oluşturmak gibi.

Kitapların açıldığı alternatif oldukça başarılı

Mukavva malzeme olduça dokulu ve hoş





Ahşap parçalardan oluşan dekorasyon mekana oldukça romantik bir hava kazandırıyor





Mantarlardan oluşan bir ağaç neden olmasın?



Minimal dekorasyona sahip mekanlar için harika bir örnek

Ayna ile tamamlanan bu örnek favorim. Aynı zamanda daha boyutsuz, duvar uygulamalarını da tercih edebilirsiniz. 





Ahmet Rüstem Ekici



Yorumlar

  1. Ofis yılbaşı ağacı süsleme fikrine bayıldım. Bizde led ışık ve süsleme işi yapan bir firmayız. Makalenizi görünce merak ettim. Ağaç Süsleme sayfamızda örnek çalışmalarımız var. Eğer müsade ederseniz alıntı yaparak benzer çalışmalar olarak paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya