Sergi İncelemeleri No: 40 Reysi Kamhi - Dear Universe

Sevgili Evren 


Boğazkesen Caddesinde yürüyorduk. O sırada belediye bir ağaç buduyordu tam PG Art Gallery' nin önünde. İşçilerden biri tam içeri girerken "şu kıza bak kendini ağaçtan atıyor" dedi ve gördüğü şeyi dile getirdi sadece, "Neden kendini aşağı atıyor?" diye içinden geçirip, sorgulamış mıdır bilemem. 


Reysi Kamhi , "dear universe" diyerek, evrene bir mektup yazma, iç dökme , sevgisini ve aidiyetini dile getirdiği sergi başlığında hepimizi ilgilendiren konulardan yola çıkıp, bireysel bir dille değindiği konuları, farklı teknik ve malzemeler ile daha zengin hale getirmiş. 


Ağaç gövdesine çizdiği çalışmalar oldukça etkileyici bir sunuma sahip. 





Sergi metninde "her şeyin büyük bir hızla değiştiği ve bu hızı yakalamanın mümkün olmadığı şu günlerde sanatçı, modern hayatın telaşından kendisini soyutlayarak elleriyle gözlerini kapatıyor ve işlerinde bu içe yönelişi tasvir ediyor." yazıyor. 

Ağaç özünün, yıl halkalarının merkeziyetçi bir algı yarattığı resimleri çok sevdim. Hepsi aslında bir öze, tek noktadan dağılan ve büyüyen bir alan yaratıyor ve sanatçının bu alana müdahalesi konu ve obje arasında sorgulayıcı bir bağ yaratmış. Diğer çalışmalarında akışkan ebru tekniği ile sanki yine doğaya, değişime ve kirliliğe bir gönderme varmış gibi geldi . 

Reysi Kamhi çalışmalarına ve hakkında bilgilere kişisel blogundan ulaşabilirsiniz. Çalışmalarını yakından görmek isterseniz 9 Ocak 2015 tarihine kadar PG Art Gallery 'de sizleri bekliyor. 

PG Art Gallery Adresi Boğazkesen Caddesi No:76/B Tophane İstanbul  www.pgartgallery.com 


Ahmet Rüstem Ekici 





Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya