Art50’de Yeni Yılın Yeni Sanatçılarını Keşfedin

Sanat, En Güzel Hediye! 

Çağdaş sanatın online platformu Art50.net, yaşam alanlarını sanatla buluşturmaya devam ediyor. Portfolyosuna yeni katılan sanatçılarla birlikte hızla yoluna devam eden Art50’ye ayrıca, her ay mevcut sanatçılarının yepyeni eserleri katılıyor.

Art50.net yola çıktığı günden beri genç sanatçıları desteklemek üzerine yoğunlaşıyor. Platforma son katılan genç sanatçılardan bazıları Ece Kalabak, Gamze Taşdan, Aslı Sezer, Merve Temel ve İpek Yeğinsü…

Ece Kalabak tuval üzerine yağlı boya ve kağıt üzerine karışık teknik eserleriyle bilinçaltımızı kurcalıyor. Gamze Taşdan, toplumda yerleşmiş bakış açılarını, popüler kültür öğelerinden oluşturduğu renkli motifler, ipek baskılar, kolaj çalışmaları ve yağlıboya eserleri aracılığıyla eleştiriyor. Biçimin ve duygunun gereğinden fazla değerlileştirilmesine karşı olan Merve Temel, kullandığı spatula yardımıyla en basit şekil ve çizgilerin arayışına çıkıyor. İpek Yeğinsü, fotoğraf makinesiyle resim yaparak, belleğin ve hareketin bozuma uğramasına vurgu yapıyor ve şehir ışıklarını, çektiği fotoğraflarla boyuyor. Dışlanan insanlar, hayvanlar ve yok edilen doğadan ilham alarak yarattığı dijital çalışmalarında Aslı Sezer, neon ve parlak renkler kullanarak, bu ilham kaynaklarına umut vaadediyor.


Platforma yeni sanatçıların katılımları hızla devam ederken, Art50 hali hazırda bünyesinde bulunan diğer sanatçılarının portföylerini de düzenli olarak yeniliyor. Saliha Yılmaz’ın sadece Art50 için yarattığı yeni eserlerin yanı sıra Lale Delibaş, Ülgen Semerci, Azime Sarıtoprak, Özlem Paker, Özgür Demirci ve Zsar Chankian’ın da yeni eserlerini Art50.net’ten keşfedebilirsiniz. 
Aslı Sezer 

Ece Kalabak

Gamze Taşdan

İpek Yeğinsü

Merve Temel


Art50.net Hakkında

Art50.net, sanatla iç içe yaşamayı bir hayat tarzı haline getiren ya da getirmek isteyen sanatçı, koleksiyoner ve sanatseverleri aynı çatı altında buluşturan online alışveriş ve iletişim platformudur. Yüzde 100 orijinal ve imzalı sanat eserleri bulunan sitede, tanımadığınız sanatçıları keşfetme şansının yanı sıra yeni sanatçıları destekleme fırsatı da sunuluyor. Koleksiyonunda fotoğraf, resim, baskı, kolaj ve obje kategorilerinde çeşitli tarzda çağdaş eserler ile farklı hediye seçenekleri öne çıkıyor. Artlog bölümünde ise sanat dünyasından uzmanlarla çarpıcı röportajlar, sanatçılarla eserleri hakkında sohbetler ve kitap önerileri gibi sanatseverlerin ilgisini çekecek konulara yer veriliyor.

Sanatseverlere internet üzerinden zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın ulaşan Art50.net projesi, 2014 Nisan ayında hayata geçtiğinden bu yana, genç sanatçılara verdiği destek ve gerçekleştirdiği yepyeni projelerle sanat piyasasındaki yerini aldı. Son olarak 2014 Aralık ayında TEB Özel Bankacılık işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Anlatılmayan Hikayeler” isimli sergisi 27 Şubat 2015’e kadar Etiler’deki TEB Özel Bankacılık Merkezinde görülebilir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya