Sergi İncelemeleri No:41, Huo RF , Mümkün , Karl Gallery



Huo RF, İnternet dünyasında sanat yazıları okumayı seven herkesin tanıdığı bir isim. Onun hakkında en çok bilinen şeylerden biri sanat gururumuz Taner Ceylan ile çalışması ve Huoisasking ile sanatçılara sormak istediklerimizi sorduğu blogu. Çalışmalarının yer aldığı onlarca serginin ardından kişisel ilk sergisi "MÜMKÜN" ile Karl Gallery'de çalışmalarını bizlere sundu. 



15 Ocak'ta başlayan sergi Huo RF'nin yağlıboya ve bakır plakalardan oluşan kompozisyonlarından oluşuyor. Aynı zamanda kırıklıkların bol olduğu sergide boyutlu çalışmalarda mevcut. Taner Ceylan ile olan bağlantısı insanlarda genel olarak hiper realist eserler görme hissi yaratıyor. Huo RF gerçekliğine izleyiciyi de dahil ederek sanat eseri ve izleyici arasında buğulu bir bağ oluşturuyor. "Broken and You" ismini verdiği eserleri kırık cam parçaları ve hemen yanlarında resimler ile aynı ölçülerde bakır plakaların yerleşmesi ile oluşuyor. Kırık parçanın hemen yanında puslu, bakır plakada kendi silüetiniz sizi belkide kırıklıklarınızla yüzleştiriyor, ya da kırdıklarınızla diyebiliriz. 

Sanat çalışmalarında ayna etkisi yaratan malzemeleri çok seviyorum kişisel olarak, çünkü çevresini ve izleyiciyi kendi içine hapseden bu malzemeler aynı zamanda fotoğraf olarak yüzlerce olasılığı yaratıyorlar. Özellikle bakır gibi bir seçim, onun zamanla oluşacak deformasyonu esere ve izleyiciye her zaman farklı bir deneyim sunacak.



Sergi için oldukça güzel bir katalog hazırlanmış, sergi yazısı Anthony Miler tarafından yazılmış ve katalogda aynı zamanda İlker Cihan Biner'in HuoRF ile yaptığı bir söyleşi mevcut. 
HuoRF'nin farklı çalışmalarının yer aldığı, Mümkün sergisi ile aynı zamana denk gelen "Signs of Time" karma sergisi 'de 14 Şubat'a kadar Mısır Apartmanı Pi Artworks'te devam edecek.


Anthony Miller'ın harika sergi analizi için KARL GALLERY  İnternet sayfasından sergi metnini okuyabilirsiniz. Sergiyi 7 Şubat tarihine kadar Karl Gallery'de ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Karl Gallery'de aynı zamanda sanatçı Berna Tonyalı ile tanışma fırsatım oldu. Çok az galeride karşılaşabileceğiniz yardımseverlik ve güler yüzlülük ile tek tek eserler hakkında sizinle sohbet ederek,bilgilendiriyor. 

Sergi kitapçığında yer alan söyleşide resim yaparken tek bir şarkı dinlediğinden bahseden Huo RF'nin şarkı seçimi Ceylan Ertem'in "Kaçıncı Yarın" isimli parçası olmuş. Eğer siz bir ressam olsanız şarkınız hangisi olurdu?  


Karl Gallery : Şahkulu Bostan Sokak No:14 Galata,Beyoğlu,İstanbul (İstiklal Caddesi Sonuna doğru Şişhane Metrosunun Sokağı)

Ahmet Rüstem Ekici
Bazı Görseller Karl Gallery Facebook sayfasından alınmıştır

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya