Los Angeles Sokak Sanatı Turu Vol.4 WEHO

Renklerin Bölgesi WEST HOLLYWOOD



Los Angeles'ta eğlence denilince akla gelen ilk bölge West Hollywood. Çılgın gece klüpleri, barları, restorantları ve kafeleri ile o bar senin bu bar benim gezebileceğiniz sokaklar daha çok gökkuşağı kitlesine hitap ediyor gibi görünse de aslında böyle bir ayrım yok. Gündüzleri sokaklarında sokak sanatını keşfedip akşama doğru yorgun ayaklarla çoğu zaman gece hayatının bir parçası olamayıp evin yolunu tutmak biraz acımasızcaydı :) 

WEHO'dan renkli bir yaya geçidi


Konu eğlence,sokaklar, ötekilerin çoğunluklu olduğu bölgeler olunca sokak sanatı örneklerini görmemek imkansız. Eğer gezmek isterseniz Melrose ile keşisen bölgeden başlamanızı tavsiye ederim. Melrose Caddesi sanırım Los Angeles'ta en çok sokak sanatı örneği görebileceğiniz bölgelerden biri. Çektiğim onlarca fotoğraftan bazı sevdiklerim...

Alec

Peace





Alec

HiJack



Alec



Cryptik Movement

D-face


Özellikle ALEC sokak sanatı için önemli isimlerden biri. Para ile ilgili kullandığı figürlerden hangisi onun çalışmaları kolayca anlayabilirsiniz. Lichtenstein tarzı çalışmalar yapan D-face'i de bol bol göreceğinizden şüpheniz olmasın. Cyprik Movement çeşitli dillerde harflerden oluşturduğu görseller ile hemen tanıyacağınız sanatçılardan. 

West Hollywood bölgesine giderek Sunset Bulvarında ve Hollywood Bulvarında harika mağazaları gezip, Madamme Tussaud vb müzeleri ziyaret edip, ünlü yıldızlar geçidinden sevdiğiniz oyuncuların isim yıldızları ile poz verebilirsiniz. 

LACMA girişinde bulunan Urban Lights - Chris Burden

Müze içinden çeşitli bölümlere ait görüntüler

Müze bahçesinde sizleri dinozor fosillerinin bulunduğu alana götürecek geçit 


Tüm bu bölgeleri gezerken mutlaka gezmeniz gereken müzelerden birisi LACMA. LACMA tüm dünya sanat ve çağdaş sanat örneklerini içeren harika bir müze. 9 binaya ayrılmış ve oldukça büyük olan bu müze için sanırım en az 3 saatinizi geçirmeniz gerekebilir. İslam sanatından, Sümerlere, Mısır, Pasifik bölgesinden toplam 150.000 eser sergileniyor ve aynı zamanda kısa süreli sergilerde mevcut. Picasso, Monet, Gaugin,Warhol vb onlarca önemli sanatçının bir çok çalışmasını görebilirsiniz. Hemen girişinde yer alan Urban Lights isimli yerleştirme özellikle düğün fotoğrafçılarının en sevdiği alanlardan biri.



Jaume Plensa Endless V

Beverlyhills sürekli size ünlülerin yaşadıkları evleri gösteren tur araçları ile dolu, yeşil ve düzenli bir bölge. Lüks butikleri ve kafeleri eğer iç mekan dekorasyonuna ilginiz var ise mutlaka gezmenizi öneririm. Aynı zamanda Amerika'nın herhangi bir bölgesinde mutlaka denemeniz gereken restoran zincirlerinden birisi Cheesecake Factory'i deneyebilirsiniz. Beverly Hills parkında Jaume Plensa,Yayoi Kusama,Roxie Paine gibi sanatçıların heykellerini görebilirsiniz. Ne güzel değil mi tıpkı Gezi parkı :) 

Sunset Pasific Motel 
Sunset Bulvarının sonunda Pasific Motel'i mutlka görmenizi tavsiye ederim. Polis tarafından şehrin en tehlikeli moteli olarak nitelendirilen ve kapatılan diğer adı ile Bates Motes Fransız sanatçı Vincent Lamouroux tarafından tamamen beyaza boyanarak sanki temize çekilmiş. 






Angelino Heights bölgesinde 1870'li yıllardan kalma mahalle havasını yaşayabilirsiniz hemen aşağısında yer alan The Park'ta günün konseptine uygun harika yemekler yiyebilirsiniz. 



Sokaklarda sizi cep telefonunuzla fazla oynamamanız sokaklara karışmanız gerektiğini hatırlatan onlarca 3D zemin boyamaları ile karşılaşacaksınız. West Hollywood mutlaka yürümeniz, coşkusunu yaşamanız gereken bir bölge. 


Ahmet Rüstem Ekici




Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya