ART50 ile EATALY’DE HAYATINIZA SANAT KATIN!

Yeni bir Art50 Projesi

Eataly İstanbul, genç sanatçılara destek vermeye devam ediyor. 3 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında Eataly’nin üst katında sergilenecek olan “Eat Play Love” isimli sergiyle misafirlerini sanatla buluşturuyor.






Eataly İstanbul, sanatla iç içe yaşamayı hayat tarzı haline getiren sanatseverleri aynı çatı altında buluşturuyor. Sanata ulaşımı kolaylaştıran online çağdaş sanat platformu Art50.net ile birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında genç sanatçıların keşfedilmesi, desteklenmesi fırsatı yaratarak Türkiye’de çağdaş sanat dünyasına farklı bir bakış getiriyor.

Art50.net tarafından Eately için özel olarak  kurgulanan “Eat Play Love” karma sergisinde yer alan 10 yükselen sanatçının yiyecek, maket, buluntu obje gibi özgün malzemeleri de kullanarak yarattıkları eserler kültürel değerleri ve sosyal etkileşimi ön plana çıkarıyor. Resim, heykel, baskı, fotoğraf türlerinde; kimisi özel olarak bu sergi için yaratılan eserler, 30 Kasım’a kadar Eataly’nin üst katında sergilenecek. Bu projeyle Eataly İstanbul, yemek ve oyun gibi insanları bir araya getiren iki öğeyi sanat aşkıyla buluşturuyor.

 “Eat Play Love” Sergi katılımcıları
Seçil Yaylalı: İnsanların gerçekliklerine dokunmak, yeni toplulukları incelemek isteyen Seçil Yaylalı, katılımcı sanat projeleri gerçekleştiriyor. Uluslararası birçok projede yer alan sanatçı, iletişimi odak noktasına yerleştirerek, kültürleri ve kişisel zevkleri ortak paydada buluşturan yemeği, bir araç olarak kullanıyor.
Cins: Cins takma adıyla işlerini üreten sanatçı, et ve kemik çağrışımlı “organik” şekiller ile kendisini ifade ediyor. Sanatçının grafiti ve duvar resimlerine İstanbul'un çeşitli semtlerinde rastlamak mümkün.
Genco Gülan: Biyo teknoloji, uzay, internet, başkalaşım gibi unsurlarla haşır neşir olan Genco Gülan, alternatif gözlükleriyle alışılmamış gelecek senaryoları sunuyor. Birçok kişisel ve karma sergiye katılıp ödüller alan Gülan, genel kanıları altüst ederek yeniden şekillendirirken, kalıplaşmış deyiş ve fikirlere de dokunuyor.
Beril Ateş: Her daim kendine has mizah ve eleştirel gözüyle üreten sanatçı, ilhamını insandan alıyor. İşleri İtalya, İspanya, Amerika gibi ülkelerde de sergilenen sanatçının yarattığı karakterlere İstanbul sokaklarında da rastlanabilir.


Beyza Paksın: Sanatçı kadın ve kitsch imgesi üzerine yoğunlaşarak kullandığı objeleri popüler kültürde kadın ile sıkça bağdaştırılan çiçek öğesiyle birleştiriyor.
Azime Sarıtoprak: “Okul Duvarı” isimli serisi, kendi ilkokulunun sarı duvarlarından esinlenerek tüm çocukluk anılarına ve onu kendisi yapan değerlere yer verdiği bir çalışması ve peçete üzerine suluboya ve dikiş işleri gerçekleştirdiği eserleriyle sanata dokunuyor.
Taşkın Esin: Sanatçı akrilik ve kahve gibi malzemeleri bir arada kullanarak farklı medyumları deneyimlemeyi seviyor. Küçük tuvallerinde 59 ml.lik boyalarla birbirinden farklı denemeler yapıyor.

Göksu Gül: Doğaya, insana, hayata olan hayranlığını, bir aşk mektubu yazarcasına, heykellerinde ve resimlerinde en iyi şekilde anlatmaya çalışan sanatçı, sergiye üç heykeliyle katılıyor. Rotary ödüllü sanatçı, heykellerini oya işler gibi, ufacık birimlerden oluşturuyor.
Begüm Mütevellioğlu: Sanatçı ev ya da odayı tuhaf manzaralara açılan pencereler, anılar, düşler için özel bir mekan olarak kurguluyor. Uluslararası sergilere katılan ödüllü sanatçı bu resimlerde, kişilere ait objeler yerleştirerek buralarda yaşayanlar hakkında seyircilere ipuçları bırakıyor.

Baysan Yüksel: Sanatçı odak noktası alarak çizim, resim, kolaj, heykel, sanatçı kitapları gibi multi disipliner alanlarda rutinler, inançlar, gelenekler, popüler kültür ve tüketim kültürünü sorgulayan bakış açısıyla işlerini üretiyor.

3 Ekimde başlamış olan sergi 30 Kasım tarihine kadar görülebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya