Unutulmaz Bir Deneyim: Tasty Cinema

When Harry Met Sally 



Bazı filmler vardır, özellikle karnınız aç ise izlerken canınız filmde gördüklerinizden yemek ister. Ya da öyle bir pasta yapımı sahnesi vardır ki; o an sizde şekerli bir şeyler yemek için evden bile çıkabilirsiniz. "Tasty Cinema" öyle bir etkinlik ki; özel olarak hazırlanmış ve numaralandırılmış kutularda var olan içecek,yiyecek ve objeleri ekrandaki oyuncular ile aynı anda deneyimleme şansı veriyor. 



Tasty Cinema, kendi tanımlamaları ile koku ve tat alma duyularını dahil ederek film izleme keyfine yepyeni bir anlam katan, leziz bir deneyim.
Kanyon Cİnemaximum'da yazarı olduğum Originel Magazine sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik için seçilmiş film 1989 yapımı "When Harry Met Sally" idi. İki arkadaşın ilişkilerini konu alan filmde bol bol yemek,içecek ısmarlama ve tüketme sahneleri mevcut. Şef Serra Beklen tarafından hazırlanmış yiyecekler numaralar ile sıralanmış şekilde bir tepsi ile size ikram ediliyor. Herhangi alerjik durumu önleme amaçlı menü önceden size sunuluyor bazı sürprizler dışında numaralandırılmış şişe ve kutularda ne olduğunu biliyorsunuz. Film başlıyor ve ardından bazı sahnelerde ekranda beliren numaralara göre kutunuzu açarak filmdeki aktörler ile aynı anda yeme içme hissi deneyimliyorsunuz. 



Bize sunulan menü oldukça eğlenceli ve güzel cümleler ile başımıza gelecekleri anlatan bir kılavuz görevi gördü. 




Kutulardan en eğlencelisi Sally'nin evlilik vb kavramlar üzerine oldukça dolup, hüngür hüngür ağlamaya başladığında ekranda beliren numaraya ait kutuyu açıp ve içinden gözyaşlarımızı silmek için bir mendil çıkan kutuydu. Bütün salon bu komik detaydan oldukça hoşlandı. 

Eğer denk gelirse kesinlikle kaçırmamanız gereken bir etkinlik olduğunu düşündüğüm "Tasty Cinema" facebook,instagram gibi sosyal platformlardan yaptıkları etkinlikleri güncel olarak paylaşıyor,mutlaka takip edin derim. Aynı zamanda web siteleri için 
Tasty Cinema sitesini inceleyebilirsiniz. 

Ben filmi Tasty Cinema ile izleyerek bir başka keyif aldım, umarım böyle etkinliklerle daha sık karşılaşırız. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya