Sergi İncelemeleri No:70 Galeri Apel - Balkon

Balkon Üzerine 

Bir çok sanat eserinde karşımıza çıkan balkon ögesi içerinin dışarı ile harika bir kesişim bölgesidir. Mimari kullanımı ve önemi değişken olan balkon balkon siyasetçilerin halkla birleştiği yerdir, sevgilileri gizlice buluşturan alandır kimi zaman, bazen hayatta bir son durak, bazen sevinç çığlıkları atma yeridir. Galeri Apel "balkon" kelimesini sanatçılara teslim ederek ortaya birbirinden ilginç yaklaşımları görmemizi sağladığı sergisi ile yeni bir yıla başladı. 





Balkon, fikir olarak eser haline gelip binanın içine girince işler değişiyor tabi. Başka başka manzaralar oluşturuyor galerinin her bir köşesi. Galeri Apel'de 2 kata yayılan sergi, girişte balkonda kurutulan çamaşırları galeride görmenin şok etkisi ile başlıyor ve yerleştirme, resim gibi karışık bir çok teknikten eserleri Balkon teması ile okumamızı sağlıyor. 







Üst katta kolon arkasında balkondan ip gibi süzülen "Gel" isimli Maria Sezer yerleştirmesi oldukça etkileyici. Uzun kuyruklu gecelik ve saç oldukça dramatik öyküler oluşturuyor izleyicinin zihninde. 


Aydan Baktır 



Endam Acar'a ait "Sessiz Çoğunluk" isimli yerleştirme ise duvar boyu kibrit kutularının balkonlarla dolu bir seriyi oluşturduğu oldukça etkileyici bir çalışma. Şansıma galeriyi ziyaret ettiğim gün "Ay Yanığı" isimli yerleştirmenin sanatçısı Suzy Hug Levy'de oradaydı oldukça çizgisel ve göz alıcı eseri hakkında güzel detaylardan bahsetti. 





Galeriler tabi ki sanat eseri dolu yerlerdir ama ben mimari özelliği olarak bu galeride sergi gezmekten ayrı bir keyif alıyorum. Aynı tema altındaki sergilerinde eserler birbirlerine o kadar yakın oluyor ki; her tarafınız sanatla kuşanıyor. 
Özellikle tek temaya bağlı sergileri seviyorsanız, tek bir kavram üzerinden her sanatçının birbirinden farklı bakış açıları ile ürettiği eserleri yorumlamayı seviyorsanız "Balkon" sergisini 5 Şubat tarihine kadar Galeri Apel'de görebilirsiniz.


Sergide Yer Alan Sanatçılar: 



Endam Acar, Behiç Ak , Aydan Baktır, Sakine Çil, Sümbül Eren, Can Göknil, Aslımay Altay Göney, Esra Carus Gülaydın, Güler Güngör, Kurucu Koçanoğlu, Raziye Kubat, Suzy Hug Levy, Çiğdem Mahsunlar, Leyla Sakpınar , Nevzat Sayın Emre Senan, Maria Sezer ,Yıldız Şermet, Gamze Taşdan, Bahadır Yıldız, Hande Varsat , Shirley Verette.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya