Nerdeen Nereye


SON BAŞVURU 10 HAZIRAN !
Detaylar

İstanbul LGBT Onur Haftası kapsamında gerçekleştirilen sergilerden ilki 2008 yılında Hafriyat'ta gerçekleştirilen Makûl sergisiydi. 2009 yılında Hafriyat’ta ‘Stonewall Olayları’nın 40. yılı anısına yapılan ‘İsyan ve Onur’ temalı sergi düzenlendi. 2010’da Sanatorium’da gerçekleştirilen sergide o yılın teması ‘Aile’ olduğundan dar aile kavramını sorgulayan, bu kavramın içini genişletmeye  çalışan bir sergi çalışması yapılmıştı. 2012’deki serginin başlığı ise ‘Baskı Haz ve Beden’ idi ve Cezayir Salonu’nda gerçekleştirilmişti. Bu sergide de sistemin bize yüklediği beden politikaları üzerine işler sergilenmişti.


  
2014 yılında Hayaka Artı ve maumau’da gerçekleşen sergi Metin Akdemir ve Efe Songun’un düzenlediği, seçici kurulunda Fatih Özgüven, Canan X, Erinç Seymen ve Asena Günal’ın bulunduğu, 24-­30 Haziran tarihleri arasında 16 sanatçının katılımıyla tamamlandı. Sergi ekibi, Nerdeen Nereye​’nin sürdürülebilir bir proje olabilmesi ve LGBTİQ sanatçı ya da destekleyen sanatçıların katılımını ön plana çıkartmıştı.

2015 yılındaki sergi aynı ekiple 22-­30 Haziran tarihleri arasında maumau ve Blok ArtSpace'de izleyiciye açıldı. Seçici kurulu Taner Ceylan, Fatih Özgüven, Canan X, İlhan Sayın, Asena Günal ve Aslı Çetinkaya’dan oluşan Nerdeen Nereye sergisi, temasız olarak 16 sanatçı katılımıyla gerçekleşti.
Serginin bu seneki seçkisi ise danışma kurulunda bulunan Gözde İlkin, İlhan Sayın, Şafak Şule Kemancı ve Sena Başöz tarafından belirlenecek. Daha önce, yukarıda bahsedilen, İstanbul'un alternatif sanat mekanlarında gerçekleştirilen sergi, bu sene, geçen yaz kaybettiğimiz LGBTİ+ hareketinin öncü isimlerinden Boysan Yakar'ın Üftade Sokak'taki evinde gerçekleşecek.


Sergi temasız olup tüm katılımcılara açıktır.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya