ISTANBUL GALLERY WEEKEND



Bundan bir kaç yıl önce Cape Town'da geleneksel olan her ayın ilk Perşembesi açık galeri etkinliğine denk gelmiştim ve inanılmaz bir yoğunluk vardı. Gün içerisinde çalışma hayatlarından dolayı sanat etkinliklerine katılamayan herkes sanki oradaydı. Bütün galeriler tıklım tıklımdı. Umarım İstanbul'da düzenlenecek bu etkinlik hak ettiği ilgiyi görecek. 

Çağdaş Sanat Galerileri Dayanışması'na (ÇGSD) üye 14 galerinin ortak girişimi olarak bu yıl ilk kez 30 Eylül -2 Ekim tarihleri arasında “Istanbul Gallery Weekend" (IGW) adı altında bir “Açık Hafta Sonu" etkinliği organize ediliyor. 

Sadece üye galerilerin değil, İstanbul’daki diğer galerilerin de katılımıyla oluşacak 3 günlük etkinlik süresince sanatseverler, 2016-2017 sezonunun açılış sergilerini alışık olunan galeri saatleri dışında da izleyebilecekler. Etkinliğe katılan galerilerin tümü 30 Eylül Cuma ve 1 Ekim Cumartesi günleri saat 11.00 - 21:00 arası, 2 Ekim Pazar günü ise saat 12:00 - 19:00 arası açık olacaklardır.

Her sene sezon başında galerilerin ortak açılışları ile organize edilmesi planlanan etkinlikle, sanatçıların, sanatseverlerin ve galericilerin yeni sezonu birlikte kutlamaları hedeflenmektedir.

Sanatseverler galerilerin programlarını sosyal medya üzerinden takip edebileceği gibi kurumların adresleri ve mevcut sergilerinin tanıtımı ile ilgili bilgileri içeren gezi haritası katılımcı galerilerden ücretsiz olarak temin edilebilecektir. 


Sosyal medya hesaplarından gelişmeleri takip edebilirsiniz!  LINK


---

The 14 member galleries of the Contemporary Art Galleries Solidarity (ÇSGD) have come together to form "Istanbul Gallery Weekend" (IGW). The inaugural edition of Istanbul Gallery Weekend" will take place from the 30th of September to 2nd of October 2016.

Istanbul Gallery Weekend will feature other select galleries from
Istanbul as well as the members of the Contemporary Art Galleries Solidarity. This 3 day event looks to highlight the new 2016/2017 exhibition season opening shows during which the galleries will have extended opening times allowing art lovers ample opportunity to see the shows on offer. All galleries participating in IGW will be open between 11:00 - 21.00 on Friday September 30th and Saturday October 1st and between 12:00-19:00 on Sunday October 2nd.

This annual event synchronizing local galleries in opening the season aims to celebrate the wealth of what Istanbul has on offer with artists, art enthusiasts, and galleries and to act as a platform for future events and projects.

The galleries programs will be shared through various social media platforms as well as a free map which will give detailed information on the featured exhibitions available at all the participating galleries. 


Görsel ve haber etkinliğin sitesinden alınmıştır! 


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya