Sergi İncelemeleri No:83 Nilhan Sesalan'ın Atölyesi

BİR SANATÇININ ATÖLYESİNE MİSAFİR OLMA ŞANSI 



Bu ay en dikkat çeken sergilerden biri Nilhan Sesalan'ın atölyesini deneyime sunduğu "Nilhan Sesalan'ın Atölyesi" sergisi idi. Uniq Gallery oldukça ilginç sergilere yer veriyor. Bir sanatçının en mahrem alanlarından biri olan atölye sanatseverler için her daim gizemli ve ilgi çekicidir. Kişisel olarak sanatçılar ile yakınlaşıp, arkadaş olmmaktan en zevk aldığım anlardan biri atölye ziyaretleri. Daha önce sanat bloggerı Irmak Özer ile Serkan Yüksel atölyesini ziyaret etmştik ve bizlere mezunyet yıllarından günümüze bir çok sergilenmemiş çalışmasını göstermişti. Açılan her dosya bizde hazine bulmuşcasına bir heyecan yaratıyordu. Sergilenmiş çalışmalar kadar sergilenmemiş çalışmaları görmek sanatçı ve evrimi hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayı sağlıyor.

Uniq gallery'nin bu sergisi için yaşanması gereken bir deneyim demek yanlış olmaz. Galeri soğukluğunun kırıldığı, mekan algısının farklılaştığı bu alanda izleyen olmaktan çok performansın bir parçası haline geliyorsunuz. 



Performatif bir sergi konsepti olarak Nilhan Sesalan atölyesini Uniq Gallery içerisine taşıyarak izleyiciyi eserler ile buluşturduğu gibi aynı zamanda üretim süreci ile de bir araya getiriyor. Sanatçı ile sohbet, eserlerin üretiminde nasıl biir süreçten geçtiğini görmek aynı zamanda yaşayan bir mekana adım atmak galeri havasını oldukça değiştiriyor. 

6 Kasım'a kadar  UNIQ Gallery’de gezilebilecek, izleyiciye farklı bir deneyim sunan  
“Nilhan Sesalan’ın Atölyesi” sergisi, izleyicilere sanatçının hangi aletleri kullandığını, yapıtlarını hangi referanslardan yararlanarak ürettiğini görme ve Sesalan'ın 25 yıllık üretim tarihini mekan üzerinden okuma fırsatı sunuyor.



Heykel sanatına ve Sesalan'a dair pek çok detayın öğrenilebileceği sergide,
“Taş yontan bir heykeltıraşın çantası ne kadar ağırdır?” gibi somut sorulara da yanıt alınabiliyor.  “Nilhan Sesalan’ın Atölyesi” sergisinde, yapıtlar arasındaki bağlantıyı sağlayan ortamdan, kitaplardan, aletlere kadar atölyedeki her bir öğe, bir araya gelince bir bütünün parçalarını oluşturarak sanatçıya dair özel bir his yaratıyor.



UNIQ Gallery, izleyiciyi Sesalan’ın farklı dönemlerden referanslar alarak yarattığı
ve taş, ahşap, polyester, metal gibi malzemeleri ustalıkla kullanarak oluşturduğu heykellerini görmeye ve sanatçının yapıtlarıyla arasındaki bağı keşfetmeye davet ediyor. 


** UNIQ Gallery Pazartesi günleri hariç
her gün 12.00 – 19.00 saatleri
arasında ziyaret edilebilir.
UNIQ İstanbul Adres:
Maslak / Ayazağa Caddesi No:4
(Her 20 dakikada bir İTÜ Ayazağa Metro çıkışı, Windowist

karşısından ring servisi bulunmaktadır.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya