BRING YOUR ART II


Şehir Merkezine Ne Kadar Uzaklıktayım?




Değişimin döngüselliğini devam ettirdiği uzamda yaşayan bir organizma çeşidi olan insan için ortam koşullarına adapte olmaya çalışmak uzunca bir zamandır  barındırdığı arketipsel bilinçte en iyi yerlerden birini kapmış durumda. Artan nüfusla beraber ikamet durumunun çok katlı (tabakalı) yapılara geçişi ile değişen yapısal algılama beden ve mekanın beraber yapılandırılıp anlamlandırıldığı  unutmak istiyor gibi. Toplumsal tabakalar daha da karmaşık hale getirilip, farklı farklı otoriteler türetilmekte. Bireyler  beden ve akıl bütünlüklerini  merkezle eşleştirmeye  doğru çekiliyorlar. Hali hazırda rüyalarında birçok şeye yabancı  ve aynı zamanda birçok şeye  aşina olan bireyler  gündelik  hayattan ara ara uzaklaşarak kendilerine doğru bir yolculuğa çıkmayı ne zaman arzu etse şu baskın soru  kendini ortama ilikliyor “şehir merkezine ne kadar uzaklıktayım?”. 


Bring Your Art’ın ikinci ana etkinliği olan “Şehir merkezine ne kadar uzaklıktayım?” performans, video art, yerleştirme ve resim disiplinlerinin bir arada görülebileceği bir gece etkinliğidir. Küratörlüğünü Ayça Ceylan’ın üstlendiği etkinlikte 13 sanatçı açık çağrı sonucu belirlenmiştir. Sanatçılar; Ahmet Rüstem Ekici, Ali Sarugan, Ceren Saner, Deniz M. Örnek, Eflatun Tatlısu, Emrah Gökdemir, Ergin Soyal, Esra Esra Kalk, Evrim Artut, Genco Gülan, Özge Enginöz, Özlem Ünlü ve Tunç Gençer.  19 Kasım, 19:30-23:59 arasında Setüstü/Kabataş’ta gerçekleşecek olan etkinlikte sanatçılar arzu mekanizmaları, merkezileşme, kamusal alan, bellek, periferi, cinsellik ve persona kavramları üzerinden temayla eşleşen  üretimlerini sergileyecekler.


Bring Your Art, İstanbul merkezli bir deneyim aktarım alanıdır. İzleyen ve izlenilen arasındaki ilişkilenme hallerinden yola çıkar; her türlü sanat disiplininin kendine yer bulabilmesini hedefler. Ayça Ceylan, Derin Gencer ve Özgür Paksoy tarafından kurulmuştur. Adres: Ömer Avni Mahallesi, İnebolu Çıkmazı, Saadet Apartmanı, Kat:3, Daire:5 Setüstü/Kabataş


Ahmet Rüstem Ekici, Kentsel, yerleştirme, 2016
Ali Sarugan, “senin partide olmaman, partideki kimsenin s*kinde değildir!”, duralit üstüne karışık teknik 97*73, 2016
Ceren Saner, In Between, fotoğraf yerleştirme, 2014
Deniz M. Örnek, Alo Houston, küçük bir problemim var, tual üzerine karışık teknik 70*100 cm, 2016
Eflatun Tatlısu, şah’ın aynası, performatif çizim (20:30-21:30), 2016
Emrah Gökdemir, Ata’yla Akşama Doğru, performans belgesi, 2012
Ergin Soyal, Teferruat Provası, yerleştirme, 2014
Esra Esra Kalk, iz34 bir apartman kolajı, kolaj 90*45, 2016
Evrim Artut, Gezegene Son Durak, performans (23:30-23:50), 2016
Genco Gülan, Skype Poem, performans (20:00-20:15), 2016
Özge Enginöz, rahatla, elimi bırak, takip et, video art (loop), 2016
Özlem Ünlü, Anıştırma, performans(19:30-23:59), 2016

Tunç Gençer, buz mavisi, animasyon 60 saniye, 2016

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya