IKEA'dan Çarpıcı Bir Yerleştirme



Ikea evlerini bu dev mağaza zincirine giden herkes bilir. Belirli metre karelere göre düzenlenmiş evler akıllıca alanlara bölünür ve lokal aydınlatmaları, çarpıcı renkleri ile mükemmel dekore edilmiş ev örnekleridirler. Tüm eşyaların bire bir aynısını alsanız bile asla ve asla sizin evinizde öyle durmaz. Buradaki en önemli hilelerden biri düz kiriş,kolonsuz duvarlar, doğru bölümleme, kübik yapı ve lokal aydınlatmanın gücüdür. 
IKEA bu çarpıcı evlerini bu defa Dünya sorunlarından birine odaklıyor. "25m2 Suriye" temalı ev, savaşı ve savaşın etkilediği yaşam alanlarını bir ailenin ihtiyaçları gözünden sunuyor. 





Severek takip ettiğim KOT0 sitesindeki haberin detayları şu şekilde 


IKEA, Norveç’teki mağazanındaki sergi alanlarından birini, misafirlerine güçlü bir mesaj vermek için yeniden düzenledi.
Bir pop-up ev hazırlayan şirket, müşterilerine bir Suriye evinin iç mekanını oda ölçeğinde deneyimletmeyi amaçlıyor. ”25 m2 Syria”  isimli mekan düzenlemesi, IKEA’da alışkın olduğumuz fotojenik ve mükemmel düzenlenmiş küçük mekanlardan biri değil. Bunun aksine Damascus‘un biraz dışında kalan ve Rana adlı bir kadınla 9 kişilik ailesinin yaşadığı alanın replikası.




POL reklam ajansıyla birlikte geliştirilen projede tasvir edilen ev, tuğlaları kalmış duvarlardan, az miktarda mobilya ve temel elektrikli ev aletlerinden oluşuyor. IKEA’nın duvarlara dekor olarak astığı çerçevelerde aile arşivinden fotoğraflar, fiyat etiketlerinde ise ev sakinlerinin hikayeleri yer alıyor. Ailenin yeme içme ve barınma için gerekli temel ihtiyaç stoğunu etiketlerde müşterilerine sunan şirket, başlatılan bağış kampanyasına katılımcıların nasıl dahil olabileceğine dair bilgilendirme de yapıyor. 


Görseller ve detay yazısı linkte belirtilen kot0 sitesinden alınmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya