FİGEN BATI ‘HER AN RENGİMİN İZİ’ RESİM SERGİSİ



Çağdaş Türk Resim sanatının özgün isimlerinden Figen Batı, 13 Ocak 2017’de The Marmara Pera Sanat Galeri’sinde “Her An Rengimin İzi” başlıklı bir sergi açıyor. 12 Şubat’a kadar sürecek olan sergide sanatçının resimlerinin yanı sıra bir video art bir de enstalasyon çalışması yer alıyor.


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde lisans eğitiminin ardından “Çağdaş Mimaride Resim” adlı teziyle yüksek  lisansını tamamlayan sanatçı halen sanatta yeterlilik (doktora) çalışmasını sürdürmekte. Birçok özel müze ve koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı halen İstanbul ‘daki atölyesinde çalışmalarına devam etmekte.             


Figen Batı’nın  resminde yaşam baskındır, hayat doludur ve devamlılığı anımsatır. Sancılıdır, ama varolmak söz konusu olduğunda sancılı süreç, sanatçının düş gücünün bir yansıması olarak pozitif ipuçları verir bize. Hayatın kendisi gibi, tüm zamanları kapsayarak o ilk andan itibaren zamansız ve sessiz hikayesini anlatır inceden ve derinden…     


Sanatçı, tuvalini boyarken, varlığın anlamı içinde evrene dağılmış zaman parçalarını toplayarak, anı renkle kodlar. Duyumsamasından yansıyan her renk , farklı formlara dönüşerek kompozisyonlarında  boşluğa  tutunan yalın / karmaşık ve mat / saydam duyguların kımıldanışlarını ifade eder. Hangi uzama evrilirse evrilsin, her an ona ait rengin izidir.              
                                                      
Sanatçının içinde yaşattığı tüm duygular, resimde, kutsal bir ışığın yarattığı gölgeler gibi hareket ediyor ve bu formlar  sanatçının iç dünyasını bize dolaysızca anlatıyor. Farklı renk ve kalınlıklarındaki bu kılcal oluşumların yarattığı sesler, bazen bir ağıt, bazen bir marş bazen de coşkulu bir dans müziği etkisi yaratıyor izleyicide.               

                                                                                                

Abdülkadir Günyaz’ın  ‘Figen Batı resmini anlamaya, tadını almaya gayret edin zira o resimler bu çabaya değer” diye tanımladığı sanatçının 1989 yılından bu yana süregelen sergilerinin sonuncusuna tanık olacağız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya