ARTANKARA ÜÇÜNCÜ KEZ KAPILARINI AÇIYOR

ARTANKARA ÜÇÜNCÜ KEZ KAPILARINI AÇIYOR




ATİS Fuarcılık tarafından üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ARTANKARA, 16-19 Mart 2017 tarihleri arasında ATO Congresium’da gezilebilecek.
Uluslararası sanat takviminde kalıcı yer edinmeyi hedefleyen ARTANKARA’nın üçüncü yılında yabancı katılımcı yelpazesi de genişledi. Bu yıl fuara 20 ülke; Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Filipinler, Fransa, İsviçre, İtalya, İngiltere, İran, Gürcistan, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Kazakistan, Lihtenştayn, Macaristan, Makedonya ve Rusya katılıyor.

600 sanatçı ile 48 galeri, müzeler, üniversiteler, sanat insiyatiflerinin aralarında yer aldığı 108 kuruluş ARTANKARA’da olacak.

On bin metrekarelik alanda resimden heykele, fotoğraftan özgün baskıya ve seramiğe çağdaş sanatın en yeni ve değerli örneklerinin görülebileceği ARTANKARA, henüz üçüncü yılında olmasına rağmen sanat aktörlerinin fikir alışverişinde bulunduğu, önemli bir platform haline geldi. Düzenlendiği ilk yıl olan 2015’te 17 bin, 2016’da ise 32 bin sanatseverin “ortak buluşma noktası” olan fuar, sanat piyasalarını hareketlendirdi. Bu yıl katılımcı sayısında olduğu gibi ziyaretçi sayısında da artış bekleniyor.

NELER GÖRÜLEBİLECEK?
Fuarda ilk kez iş dünyası ve sanat birlikteliğinin sonuçları izlenebilecek. İş dünyası ve sanatçı buluşmasının hayat kalitesini olumlu ve derinden etkileyecek sonuçlar yaratacağı inancıyla hayata geçirilen “İşe Giden Sanat”ta, katılımcı firmalar ASAŞ/ASAŞ Sanat ile FARPLAS’ın tesislerinde ürettikleri alüminyum ve atık malzemeler kullanılarak yapılan sanat eserleri görülebilecek. Türkiye ve yurtdışında bilinen iki şirket olmalarının yanı sıra sanata verdikleri desteklerle de tanınıyor.
Bu tema altında görülebilecek dikkat çekici bir diğer sergi ise madenciler anısına düzenleniyor. Küratörlüğünü H.Ü GSF Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Füsun Kavalcı’nın yaptığı “Soyunuyoruz” başlıklı sergide 19 genç sanatçının eserleri görülebilecek. Madencilerin soyunma odalarından esinlenerek düzenlenen bu çarpıcı serginin sponsoru, Granito Rino Seramik.

Davide Frisoni, Roberta Coni ve Hale Karaçelik, İtalya Neo Art Gallery standında olacak. Claudia Schmidt’in tüm dünyada ilgi ile izlenen eserleri ise Galeri Schmidt standında görülebilecek. Güney Kore’nin önemli isimleri Yong-Moon KIM, Chang-Yeol KANG, Donha LEE, Won-Suk CHOI, Sang-Chul WON, Hae-Soo PARK, Jung-Dae KIM, Tae-Jong KIM, AB Gallery standında olacak. Art İberia Gürcistan standında, Nick Japaridze, David Popiashvili ve Levan Urushadze yer alıyor. Bulgaristan’dan Iliya Zhelev’in eserleri ise Aspect Gallery bünyesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.



Svetlana Boyarkina, Ivan Gastykh, Andrey Kovalevsky, Vasily Kudrin, Galia Kushkumbaeva, Feodor Leonid, Mikhail Maslov, AM Okinshevsky, Valery Riabovol, Elena Ryabova, S.Timonov, Maria Semenova, Sergey Kiselev, Vadim Stolyarov, Lyudmila Tartyeva, Nadezhda Vinnichenko, Alexander Vlasov, Elena Yashchuk, ZAZA (AnastasiaAldoshina) ise Rusya Yaratıcı Sanatçılar Birliği standında sanatseverlerle buluşacak isimler.

İnsandan yana bir bakış açısıyla kültürel ve sanatsal projeler üreten kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Koridoor Çağdaş Sanat Programları ilk defa ARTANKARA’da olacak. Londra’da 2007 yılında kurulan organizasyon, yaratıcı ve eleştirici düşünce odağından hareket ederek, doğu ile batı arasında sanatla bir diyalog geliştirme hedefinde. Organizasyon ARTANKARA’da 10 Ülke -10 Sanatçı/10 Country - 10 Artist”  ile yer alıyor.

ARTANKARA’da Solo Şov kapsamında Bubi, Devrim Erbil, Ergin İnan, Ertuğrul Ateş, Nikolay Yanakiev’in aralarında yer aldığı sanatçıların özel sergileri görülebilecek.
Türk Çağdaş sanatının ustası Prof. Dr. Ergin İnan, “50. Sanat Yılı” kitabının imza günüyle bu başlıktaki etkinlikte yer alacak.



SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Fuar süresince RC Gallery, Portakal Çiçeği Uluslar arası Sanat Kolonisi, Rotary ve LÖSEV tarafından dört ayrı sosyal sorumluluk projesi yürütülecek.
RC Gallery’nin, ‘Blue Brush’ adlı projesi kapsamında fuar ziyaretçileri ve katılımcı sanatçılar, küçük tuvaller üzerine akrilik resimler yapacak. Bu resimler karşılığı bağışlanan bedellerin toplamı TED (Türk Eğitim Derneği)’in eğitim bursuna devredilecek. Bağış olarak Blue Brush’a bırakılan çalışmalar ise düzenlenecek bir müzayede de satılacak, toplanan para yine TED’e iletilecek.

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi de özel ihtiyaçları olan çocuklarla, sanatçıları buluşturacak. Çocuklar ve sanatçılar beraber resim yapacaklar.


İKİ ÖDÜL VERİLECEK
ARTANKARA 2017  “Sanatçı Onur Ödülü”, geçen yıl kaybettiğimiz Adnan Turani’ye (oğlu alacak), “Sanata Katkı Onur Ödülü” ise Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’ne takdim edilecek.

Dört günlük fuar süresince sanatçılar, akademisyenler, sanat insiyatifleriyle gazetecilerin katılacağı söyleşi, imza günü, dinleti ve dans performansları da yapılacak.
Fuar günleri: 16-19 Mart 2017
Ziyaret saatleri: 10.00-20.00  
Girişler: Ücretli  

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya