ELLERMAN HOUSE

Sanat ile Tarih Anlatan Duvarlar – ELLERMAN HOUSE



Cape Town, tasarım,sanat ve zanaat konusunda oldukça gelişmiş bir şehir. İlgi çekici dekorasyonları ile birbirleri ile yarışan otel,cafe ve restoranlar iç mekan tasarımına önem verenler için oldukça güzel örnekler sunuyor. Kendini bünyesinde bulunan 1000'den fazla eser ile bir adım öteye taşıyan butik otellerden biri de Ellerman House. 

Ellerman Ailesinin 1800'lü yıllardan günümüze uzanan zengin koleksiyonu manzara resimleri başlıyor. Otelin her köşesine yayılmış eserler ilk katta ziyaretçiye Cape Town'un henüz liman şehri haline gelmemiş dönemleri hakkında ipuçları veriyor. 1990'lı yıllara kadar daha çok manzara, portre ile Güney Afrika'yı oldukça yansıtan koleksiyon, çağdaş sanat eserlerinin girmesi ile biraz daha heykel, fotoğraf ve yerleştirmeler ile büyümeye devam etmiş. Otel bahçesinde bulunan büyük ölçekli heykeller büyüleyici Cape Town manzarası ile birleştiğinde oldukça etkileyici bir atmosfer yaratıyor. 



Otelin en ilgi çeken yeri 1500 farklı şarabın sunulduğu şarap evi. Zemin malzemesinden, kapı kollarına kadar bir mekan içerisinde aklınıza gelebilecek ne kadar eleman var ise her biri sanatçılar tarafından özenle hazırlanıp, yerleştirilmiş. Şarapların muhafaza edildiği strüktür başlı başına bir heykel ve tam karşısına şarapların geldiği toprak yapısının sergilendiği duvar paneli mekana harika bir doku kazandırıyor. 



Tamamen çağdaş sanata ayrılmış bölümde ise farklı disiplinlerden birçok örnek sergileniyor. Aile koleksiyonu için özel olarak çalışan sanat ekibi otel içerisindeki sergilenen eserleri belirli aralıklar ile değiştiriyor. Öne çıkan sanatçılar Irma Stern, Dylan Lewis, John Meyer, Erik Laubscher,Alexis Preller, William Kentridge, Angus Taylor, Lionel Smith ve daha nicesi.   Koleksiyonu gezmek için otel müşterisi olmak ya da özel randevu talep etmek gerekiyor. Otelin web sayfası http://www.ellerman.co.za/

Bu yazı Artisans Dergi Mart-Nisan 2017 sayısı için hazırlanmıştır. İzinsiz kullanımı yasaktır. 
Ahmet Rüstem Ekici

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya