MAYIS - HAZİRAN 2017 AYI SERGİLERİ

MAYIS - HAZİRAN 2017 AYI SERGİLERİ







Galeri İlayda 25. Yıl Sergisi

Nerede: Galeri İlayda 
Ne Zaman: 13.04.2017 -20.05.2017

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Galeri İlayda 14 Nisan – 20 Mayıs 2017 tarihleri arasında çağdaş sanat üretiminden bir seçkiyle şekillenen “25” adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor.“25” te yer alan isimler;
Ardan Özmenoğlu, Atilla Galip Pınar, Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Caner Şengünalp, Damla Özdemir, Gazi Sansoy, Kerim Yetkin, Mehmet Turgut, Nurdan Likos, Özcan Uzkur, Volker März.




Galeri aynı zamanda 26 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında, Damla Özdemir’in “Free Speech Zone” isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor.
“Free Speech Zone” genç kuşak sanatçılar içinde, stop motion animasyon ve dijital sanat tekniklerinden beslenerek kendi üslübunda harmanladığı kolaj üretimiyle ön plana çıkan Özdemir’in yeni projesi.









Gülden Artun Sergisi 

Nerede : TEM Sanat 
Ne Zaman: 22 Nisan 2017 - 10 Haziran 2017

Tem Sanat Galerisi, bu sergi döneminde, Almanya’dan, Mehmet Güler ve Nur Özalp’tan sonra üçüncü sergi olarak Ressam Gülden Artun'un son yapıtlarını 22 Nisan – 10 Haziran 2017 tarihleri arasında Nişantaşı'nda sergilemeye başlıyor.








CAPPADOX 2017

Nerede: Kapadokya 
Ne zaman:18 -21 Mayıs 2017 

Bu yıl 18-21 Mayıs tarihleri arasında “Dünyadan Çıkış Yolları” temasıyla Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşecek Cappadox 2017’nin programı belli oldu. Bu sene Cappadox müzik programındaki isimler arasında Emma Shapplin featuring Mercan Dede, Rhye, Peter Broderick&David Allred Duo, Acid Pauli, Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada “Fırtınayt” ve Kalben var. Türkiye’den ve uluslararası çağdaş sanat dünyasından yeni isimlerin katılımıyla şekillenen çağdaş sanat programının küratörlüğünü Fulya Erdemci ve Kevser Güler üstleniyor. 





Mustafa Pilevneli 


Nerede: Galeri FE

Ne Zaman:  24 Mayıs – 17 Haziran 2017
Mustafa Pilevneli dört yıl aradan sonra gerçekleşecek kişisel sergisi ile Galeri FE'de Galeri FE, Çağdaş Türk Resim sanatının en önemli sanatçılarından biri olan Prof. Mustafa Pilevneli’nin (İstanbul, 1940), Kadıköy Bahariye'de çocukluk yıllarında başlayan 77 yıllık sanat serüvenini bir sergi ve kitap ile kutluyor.


Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri


Ne Zaman: 26 Ocak 2017 - 01 Haziran 2017 Perşembe
Nerede: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi
ANAMED, yeni sergisi ile Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, Hariciyeci, Mutasarrıf, cemiyet adamı Yusuf Franko Kusa’nın karikatür albümünü ilk kez gün yüzüne çıkarıyor.
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, Hariciyeci, Mutasarrıf, cemiyet adamı ve aynı zamanda oyunbaz bir karikatürist Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümünü ve içindeki çizimleri ilk kez sergileyecek. “Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri” başlıklı sergi, Yusuf Franko’nun karikatürlerinde kendine yer bulabilmiş kişi ve mekânlara odaklanırken, albümün sessizliklerine de işaret edecek. 26 Ocak’ta kapılarını açacak olan sergi, 01 Haziran 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Ola Kolehmainen: Sinan Projesi ve Uvertür


Ne zaman: 07 Mart 2017 Salı ~ 03 Eylül 2017 Pazar
Nerede: Perili Köşk - BORUSAN
Küratörlüğünü Necmi Sönmez’in yaptığı “Ola Kolehmainen: Sinan Projesi” ise, Borusan Contemporary’nin dördüncü katında sanatseverlerle buluşacak. Soyut karakterli çalışmalarıyla tanınan, uluslararası çağdaş fotoğraf sanatının en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Ola Kolehmainen’in çalışmalarından oluşan “Sinan Projesi”,odağında Bizans ve Osmanlı mimarisinin başyapıtları olmasına rağmen, taşıdığı dinamikler itibariyle kültürlerarası diyalogu çağdaş bir yorumla ele alıyor.  
Aynı tarihler arasında aynı zamanda küratörlüğünü Borusan Contemporary’nin genel sanat direktörü Kathleen Forde’un üstlendiği ve daha önce Kasım 2014 tarihinde ilki gerçekleşen “Uvertür” sergi dizisinin ikincisi yine Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na yeni katılan ve daha önce Borusan Contemporary’de gösterilmemiş yapıtlardan oluşuyor. “Uvertür: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Yeni Eserler” adlı bu sergide, Borusan’ın son dönemde koleksiyona yeni işler katarken gözettiği coğrafi, estetik ve türe dayalı yaklaşımı gözler önünde seriyor. “Uvertür”, Angela Bulloch, U-ram Choe, Chris Doyle, Kurt Hentschläger, Ali Kazma, Rachel Rossin, Christa Sommerer ve Laurent Mignonneu gibi sanatçıların dijitalleştirilmiş peyzajları ve yeni sipariş edilmiş videolarından sanal gerçeklik videoları ve interaktif portrelere uzanan bir çeşitlilik gösteriyor.


Thomas Hoepker’in Türkiye’deki İlk Kişisel Sergisi 


Nerede: Leica Gallery 
Ne Zaman: 25 Mart 2017 Cumartesi ~ 03 Haziran 2017 Cumartesi

Leica Gallery İstanbul; Doğu Berlin’e ilk kez giren, 1966’da boksör Muhammed Ali’yi fotoğraflayan Magnum fotoğrafçısı Thomas Hoepker’in, Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 11 Eylül saldırılarında yakaladığı kareyle tarihe geçen “Leica Hall Of Fame” ödülü sahibi Thomas Hoepker’ın “Ani Bir Zafer” başlıklı kişisel sergisi, 25 Mart-3 Haziran 2017 tarihleri arasında bomontiada’da yer alan Leica Gallery’de görülebilecek.


Genco Gülan - Antik Gelecek Sergisi


Ne Zaman: 13 Nisan 2017 Perşembe ~ 13 Temmuz 2017 Perşembe
Nerede: Galeri Khas
Heykel sergisi 13 Nisan 2017 tarihinde saat 18:00’de Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS’da ziyarete açık olacak. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğündeki çarpıcı sergi 13 Nisan – 13 Temmuz tarihleri arasında görülebilir.
Antik Gelecek’te çağdaş sanatçı Genco Gülan, yakın dönemlerde ürettiği, tümü Arkeolojik referanslı heykellerini, farklı bir bağlamda ve içerikte bir araya getirerek sanatseverlerle paylaşacak. Dünyada bir ilki de gerçekleştirecek olan Gülan, sergide ilk defa olarak otonom hareket eden, antik referanslı robot heykellere yer verecek.


HASSAS DENGE / DELICATE BALANCE

Nerede: ECPN Gallery
Ne zaman: 25 Mayıs-17 Haziran 2017

Tekstil tasarımcı Dilek Aksu, narin ipek böceği kozaları üzerinden doğanın hassas dengesini, ışık-gölge, kontrast, uyum, renk ve form kavramlarını irdelediği çalışmalarını ECNP Galeri’de 25 Mayıs - 17 Haziran 2017’de sergiliyor.
 'Evrendeki her şey denge üzerine kurulu ve doğanın mükemmel bir düzeni var. Benim tasarım görüşüm de en başta bu dengeyi gözlemleyerek oluştu. Sadelik, renkleri uyumu ve dinginlik çalışmalarımı en iyi anlatan sözcüklerdir diye düşünüyorum. İşlerime yansıtmaya çalıştığım süslemecilikten uzak bir zarafet ve denge arayışı doğanın karmaşık şiirselliğinin benim gözümde alçakgönüllü bir bakışla yorumlanmasıdır.'






Ugo Schiavi’nin Uprising 
Nerede: The Pill 
Ne Zaman: 13 Nisan – 27 Mayıs 2017
Ugo Schiavi’nin Uprising isimli Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Kamusal alan müdahaleleri ile tanınan sanatçı, bu sergide, aktivizmin bir formunun sonucu olan heykeller bütünü ve alana özgü bir yerleştirme sergileyecek. Bu sergi, sanatçının “çağdaş arkeoloji” olarak tanımladığı yaklaşımdan hareketle, iki farklı güç temsilini karşılaştırmasına olanak tanıyan bir içeriğe sahip. Antropomorfik hissin hakim olduğu ve sosyal olaylar, protestolar veya ayaklanmalar sırasında insanların anıtsal heykellere tırmanışları sırasında oluşan görüntüden kesitler sunan heykeller, sivil toplumun kamusal alanda hak arama durumu ile kamusal alana yerleştirilmiş abideler arasındaki zıtlık ilişkisini ortaya koyuyor.





SERCAN APAYDIN - Sahibinden 
Nerede: Versus Art Project
Ne zaman: 13 Nisan - 20 Mayıs 2017


Sercan Apaydın, Versus Art Project’teki ikinci kişisel sergisi ‘Sahibinden’de, ruhunu yitirmiş, egemen sistemin elinde oyuncak olmuş günümüz kentini konu ediniyor. Yönlendirici ve denetleyici mekanizmalardan başka hiçbir özelliği kalmamış olan kent, özneler-çoğulluğundan alınmış ve yöneticilere devredilmiştir. O, egemen sistemin malı, ‘Sahibinden’dir artık.




Ayşe Wilson - Polaris 
Nerede: PG Art Gallery 
Ne Zaman: 17 Mayıs- 17 Haziran 



Ayşe Wilson son sergisi ‘Polaris’te hafıza, gençlik ve kimlik konularını keşfetmeye ve onları eğlenceli bir şekilde harmanlayan bir anlatı aramaya devam ediyor. Monokromatik bir mercekle, eşzamanlı olarak hem geçmişe ulaşmanın hem de şimdiki anı yakalamanın yollarını ararken izleyiciyi ortak duygu ve arzularla birleştirmeye çalışıyor. İmgeler, sıradan ve fantezi arasındaki çakışmayı arayan evrensel temaların yanı sıra kişisel anları da gösteriyor. Wilson, bizi birbirine bağlayan hassas anları araştırıyor ve bizi sıradan ve olağandışı hayatlara yol açan günlük insanlar olarak tanımlıyor. Kimi zaman çilek yiyen kimi zaman bisikletiyle gezinirken UFO'ları izleyen figürleri, tüm bunları sorgulamamız için karşımızda duruyorlar.








ÇİLER BELEN “SOMA”
Nerede: Gençlik Sanat Merkezi, Kadıköy
Ne zaman: 13 Mayıs - 12 haziran 2017 

Kadıköy Belediyesi, Gençlik Sanat Merkezi’nde, Çiler Belen’in SOMA’da hayatını kaybetmiş işçilere adanmış bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
13 Mayıs 2017 Cumartesi günü, tam da hafızalarda “Soma Faciası” olarak yerleşmiş bulunan, 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazanın 3. yıldönümü. 13 Mayıs 2014'te gerçekleşen faciada 800'e yakın işçi o sırada madendeydi ve 301 işçi hayatını kaybetti. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak anılıyor. Bu facia ayrıca dünyada da  21. yüzyılın en büyük faciası olarak litaratüre geçti. SOMA sergisini ise çok özel yapan, sanatçının toplumu sarsan bir felaketi, sanatçı duyarlığıyla ele alıp hayatını kaybeden her bir birey için farklı ve ayrı bir kömür parçasını şahsileştirmesi olmuştur. 23x23cm’lik boyutlara sahip siyah kartonlar üzerine siyahla çalışılmış kömür parçalarının her biri, sol elde modellik yaparken, yapım sürecinde her bir bireye kömürde can verme hissiyle subliminal bir sürece dönüşmüştür. Hayatını kaybetmiş 301 işçiyi temsil eden 301 parça iş, mekan yerleştirmesiyle de hayatlarını kaybettikleri madene, metaforik bir göndermede bulunuyor.Sergi Küratörü: Mahmut Nüvit  -Sergi Yapım: Sanat365 / Selver Taşdelen. 




SERRA BEHAR - HATIRLAMAK 
NEREDE: Adahan Istabul
Ne zaman:  23 Mayıs - 20 Haziran 
Serra Behar, ‘Hatırlamak’ isimli sergisiyle, sanatsal üretimleri üzerinden, kişilerin, nesnelerin, durumların geride bıraktığı iz ve bellek kavramlarına odaklanıyor.

Hayatın kurgu ve illüzyon sahnesinde teatral bir yolculuk hali olduğunu çalışmalarında ifade eden sanatçı: ‘Ürettiğim her işin, illüzyondaki bu oyunun payıma düşen bir perdesine karşılık geldiğini düşünüyorum. Bunun ne azı ne de çoğu söz konusu. İşlerimin her biri, aynı anda bir ölüm ve bir doğumun simgesi. Kendimle hesaplaşmalarımın kainatla diyalog halinde sürmesinin kanıtı. ‘Ben’ merkezden ‘biz’ olmaya giden hatırlayışımın hikâyesi. Belki derinde, dokunabildiklerime ‘siz de hatırlıyor musunuz?’ diye fısıldayışım.’ sözleriyle ifade ediyor.







Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya