Contemporary Istanbul Konferans Serisi ve Yan Etkinlikleri





Contemporary Istanbul Yılın En Hareketli Konferans Serisini Sunar:

CI Dialogues 2017 “MOVEMENT”

Contemporary İstanbul, bu yıl on ikincisini düzenlediği CI Dialogues
Konferans Serisi ile sanatın birleştirici gücünü ortaya koyacak.

Dünya çapında öncü çağdaş sanat galerilerinin eserlerini tek bir fuar alanında sunan Contemporary İstanbul; şehrin çok sesli yapısını yeniden pekiştiriyor. 14-17 Eylül tarihinde 12. edisyonu gerçekleşecek olan sanat fuarında öne çıkan etkinliklerden biri de “yarının hikayesini” anlatan CI Dialogues konferans serisi olacak. Sanat ve İş dünyasından dünyaca etkili yirmiden fazla isim CI Dialogues’da yeni dünyanın sanat ve yaşam anlayışını konuşacak.

Gelişen teknolojinin getirdiği hareketin; insanın ruhunda ve üretkenliğinde yarattığı etki CI Dialogues’da masaya yatırılacak. “Movement” temasının incelikle işlendiği konferans serisinde; Sanat ve Mimarlık, Sanat ve Teknoloji, Sanat ve Koleksiyonerlik, Sanat ve Tat panelleri izleyicilerle buluşacak.  Fuar dönemi boyunca fuar ziyaretçilerine de açık olacak konferanslarda; medya, mimari, sanat, teknoloji, moda gibi insan hayatının çekirdeğini oluşturan konulardaki son değişimler ve bunun yaşamımıza olacak yansımaları konunun uluslararası boyuttaki uzmanları tarafından tartışılacak.


CI DIALOGUES 2017 PROGRAM VE PANELİST BİLGİLERİ

Fuarın konferans serisi CI Dialogues, bu sene “Hareket” konusunu sanatsal bakış açısıyla ele alacak. Konu, insanın günlük hayatının çekirdeğini oluşturan teknoloji, mimarlık, tat gibi farklı disiplinlerin ilişkisinde tartışılacak. Program önde gelen akademisyenleri, mimarları, sanatçıları ve profesyonellerini davet ederek çağdaş sanatın güncel durumunu, diğer yaratıcı endüstrilerle ve hatta günlük yaşamla olan ilişkisini gözden geçirmek için bir araya getirecek. 

14 EYLÜL PERŞEMBE VE 15 EYLÜL CUMA

SANAT VE TEKNOLOJİ I: GELECEK TEKNOLOJİLERİNDE İNSAN ESTETİĞİ
Bu panel, insan estetiğinin günümüzde kabul görmüş halini, robotların, bilgisayar yazılımlarının  ve yapay zekanın gelişimi ile değişen deneyimlerini inceleyecek. Estetik, her zaman insanoğlunun duyguları hissetme yeteneğiyle ilişkilendirilmiştir. Öyleyse estetiği sadece “insani” bir şey olarak mı görmeliyiz? Eğer değilse, estetik kavramını insan-üstü hiper-teknolojili toplum içinde nasıl resmetmeliyiz? Bu panelde estetik, çağdaş sanat çerçevesinde fakat nesne odaklı söylem dışında tartışılacak. Gerçekle paralel yeni bir format sunan maddeleşmemiş bilgi estetiğinin varlığı sorgulanarak; robotların, yapay zeka teknoloji yazılımlarının ve algoritmaların hayatımıza ne ölçüde yenilik katacağını anlamaya çalışılacak. Ya da aksine, teknolojinin insandan yani organikten bağımsız düşünülüp düşünülemeyeceği sorulacak.

14 Eylül Perşembe
14:00 – 15:30
Ahmed Elgammal (Rutgers Üniversitesi Profesörü, Sanat ve Yapay Zeka Laboratuarı Kurucusu ve Direktörü)
Jussi Parikka (Yeni Medya Teorisyeni, Yazar ve Winchester School of Art, Teknolojik Kültür ve Estetik Profesörü)
Els I. R. L. Vermang (Sanatçı ve Küratör)
Moderator: Alain Servais (Yatırım Bankacısı, Girişimci ve Çağdaş Sanat Koleksiyoneri)

SANAT VE TEKNOLOJİ II: SANATTA YENİ TEKNOLOJİLERİN YERİ
Bu oturum teknoloji ve yeni medya sanatı arasındaki giderek artan etkileşime odaklanırken, bu birlikteliğin sanatın üretim, dağıtım ve tüketim ilişkilerini ve estetik algısını ne şekillerde etkilediği ve dönüştürdüğünü tartışacak.  
14 Eylül Perşembe
16:00 – 17:00
Juliette Bibasse (Yaratıcı Yapımcı ve Küratör)
Monique Mathieu (İletişim ve Araştırma Direktörü, Onformative Dijital Sanat ve Tasarım Stüdyosu)  
Marpi (Dijital sanatçı)
Michael Kass (Kurucu, The Center for Story & Spirit)
Moderator: Ceren Arkman (Yaratıcı Yapımcı ve Küratör)




SANAT VE KOLEKSİYONERLİK: BİR SANATSAL HAFIZA YARATIMI: SANAT KOLEKSİYONU
Modern çağların hikaye anlatıcısı sanat; ehil ellerde dünün ve yarının tarihini kayda geçiriyor. Geçmişten bugüne insanın kendini ifade etme biçimi olan, mimariden edebiyata çok geniş alanlarda hayat bulan sanat nedir, nasıl biriktirilir ve sanatı görmek için nasıl bakmak gerekir sorularına CI Dialogues’da cevap aranıyor.
14 Eylül Perşembe
17:30 – 18:30
Nick Hackworth (Kreatif Direktör, Modern Forms)
Kate Bryan (Koleksiyonlar Bölümü Direktörü, Soho House Worldwide)
Eugenio Re Rebaudengo (Kurucu ve CEO, Artuner)
Hasan Bülent Kahraman (Contemporary Istanbul İcra Kurulu Üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı)
Saruhan Doğan (PhillipCapital Turkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Koleksiyoner)

Moderatör: Arzu Maliki (Program Sunucusu, Bloomberg HT)

SANAT VE TAT: BİLEŞİK TAT ALMA SANATI
İnsanoğlu gerçek tadın peşinden binlerce yıl dolaştı. Bulduğu ilk tadı hasat ederek başlayan yemekle serüveni ise; bugünün hareketli şehirlerini, hareketli füzyon mutfaklarını oluşturdu ve toprağın verdiklerini, mutfaklarında  sanat eserlerine dönüştüren şefler yarattı. İkinci günün ilk panelinde bu gelişen mutfak kültürü, insanoğlunun varoluşundan bu yana aradığı lezzetleri konuşulacak.
15 Eylül Cuma
14:00 – 15:00
Rainer Becker (Kurucu, Roka, Zuma ve Oblix)
Kaya Demirer (TURYID Yönetim Kurulu Başkanı, Frankie İstanbul CEO ve Kurucu Ortağı)
Vedat Başaran (Aşçı ve Yemek Kültürü Araştırmacısı)
Moderator: Ceren Çerçiler (Inside Counsels CEO ve Kurucusu, Uluslararası İşbirliği Platformu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı)



SANAT VE MİMARLIK: BOŞLUKTA / MEKANDA HAREKET
Boşluk kavramı, özellikle son yıllarda sanatın birçok alanında kendine yer etmiş bir konu.  Mimarlık açısından boşluklar ve karşıtı olan doluluklar kenti ve mimari mekanları biçimlendiren öğelerdir. Bu panelde, dördüncü boyut olan zamanın algılarımızı değiştirmesinden sonra, mimari boşluğun, mekanın ve değişiminin geldiği nokta; yani aldığı hareket tartışılacak. Ayrıca insan hareketinin yeni milenyumda artistik yaratının parçası oluşu, tasarım ve mimarinin geçtiği tüm dönemlere ışık tutarak şehir, bahçe ve toplum üzerinde detaylarıyla masaya yatırılacak.
15 Eylül Cuma
15:30 – 16:30
Anabela Macieira (Kurucu ve CEO, Core Architects)
Nicola Borgmann (Küratör, Mimar ve Sanat Tarihçisi)
Moderatör: Murat Tabanlığlu (Mimar ve Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucu Ortağı)

Konferans programı, konuşmacılar ve detaylı bilgi için contemporaryistanbul.com’u takipte kalınız.
CI Dialogues panel çekimleri Plato Sanat tarafından gerçekleştirilmiştir.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beşinci Element Maçka Sanatçılar Parkı


13-19 Eylül 2017

Küratör: Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman

Contemporary Istanbul, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından bir ilk olarak gerçekleştirilen mimari konsept “CI Park”tan hareketle Maçka Sanatçılar Parkı’na yayılacak. Önde gelen uluslararası sanatçıların ve sanatçılarımızın heykellerinden oluşan Beşinci Element Sergisi’nin küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman üstleniyor. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnonü’nün destekleri ile birlikle İstanbul’da bir park alanında ilk defa gerçekleşecek olan çağdaş heykel sergisi 13 Eylül Çarşamba günü saat 12:30’da açılacak ve 18 Eylül’e kadar görülebilecek.

Empedocles’e gelene kadar antik Yunan düşünürleri dört maddeyi elbette söz konusu etmişlerdi. Tıpkı onlarda önceki büyük uygarlıkların, Babilonya ve Mısır uygarlıklarının dile getirdiği ve üstünde düşündüğü gibi. Kendisinden önceki düşünürlerin her biri dört maddeden birini öne çıkarırken Sicilyalı filozof dört maddeyi birden kavrıyor ve ilk kez onlara ‘kök’ adını veriyordu-rizomata.
               Platon ilk kez onları element diye adlandırmıştı. Aristoteles ise beşinci elementi ekliyordu: ether/esir.
               O günden beri ve çok daha öncesinden beri insan beşinci elemanı arıyor. Çağdaş felsefe, çağdaş popüler kültür bu elemanın ardında.
               Açık havada düzenlenen bir sergi önce dört elemanı kuşatıyor: toprak, hava, ateş, su.
               Beşinci eleman heykelin kendisi.
               Heykel gerçekleştirilmiş olandır ve dört elemanın bireşimidir. Heykel zihinsel olandır, bizde ve heykelcide yaşayandır, ether’dir.
               Ama sadece madde değildir heykel. Madde ve ötesidir: o nedenle ether’dir.
               Ve heykel insandır. Maddeye bakan, maddeyi arayan, maddeyi çözümleyen insan. Fakat o insan kendisine ve tarihe, heykele ve ötesine de bakıyor.
               Beşinci element toprağa, havaya, suya, ateşe ve insana, çağlar ötesinden gelen ve madde ve zaman ötesine geçen, devam eden serüvenle bir yüzleşme: bir hesaplaşma!
Ve hepsinin ötesi: madde ve düş gücü!


Sanatçılar
Erdağ Aksel
Tony Cragg
Wim Delvoye
Osman Dinç
Jan Fabre
Genco Gülan
Jannis Kounellis
Günnür Özsoy
Johan Tahon

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya