FREE FLOW FESTIVAL

Türkiye’nin ilk Uluslararası Hip Hop Kültürü buluşması
Free Flow Festival, 30 Eylül’de İstanbul’da !.


.
Free Flow Festival’de Hip Hop müziğinin önde gelen Türk ve Amerikalı isimleri sahne alacak: 
Big Daddy Kane,
 MC Lyte, Ghostface Killah, Malik Yusef, Killah Priest, Ege Çubukçu, Sayedar, Önder Şahin, Tahribad-ı İsyan ve  Ethnique Punch.

İstanbul - Hip Hop müziğin dünyaca ünlü ustaları ile Türkiye’deki temsilcileri ve Hip Hop severler, 30 Eylül 2017’de İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta olacaklar. Türkiye’nin ilk Uluslararası Hip Hop Kültürü buluşması Free Flow Fest’de,  iyi müziğin kaliteli temsilcilerine Break Dans ve Gaffiti gösterileri eşlik ederken DJ NoFrost ve DJ Ruffkutz festivalin ritmini tutacak, hip hop severler seslerini yükseltecek.  (#SesimiziYükseltiyoruz)

Alanında öncü ve başarılı isimlerden oluşan Free Flow Festival  line-up’ı; Big Daddy Kane, MC Lyte, Ghostface Killah, Malik Yusef, Killah Priest, Ege Çubukçu, Sayedar, Önder Şahin, Tahribad-ı İsyan ve  Ethnique Punch’tan oluşuyor.

Big Daddy Kane; Rap müziğin özellikle freestyle/doğaçlama alanında en yetenekli ve otorite sanatçılarından biri.  80’li yıllardan beri sosyal ve toplumsal sorunlara bazen ciddi bazen mizahi bir şekilde yaklaşan albüm ve parçalarıyla dikkat çekti ve Rap müziğin yaşayan efsanelerinden sayılıyor.  

MC Lyte;  Beyaz Saray’da hip hop yapan ilk kadın sanatçı, söz yazarı, solist, DJ, tüm zamanların en üretken ve en saygın kadın Hip Hop sanatçısı olarak isim yaptı.  

30 Eylül’de sahne alacak sanatçılardan bir diğeri de Amerikalı rapçi Ghostface Killah; hızlı flowları ve üzeri örtülü argolar barındıran duygusal bilinç akışı tekniğiyle yaptığı anlatımları ile hip hop kültüründe özel bir yere sahip ve tüm zamanların en başarılı rap topluluklarından biri olarak kabul gören Wu-Tang Clan’i temsilen ilk kez İstanbul’da Free Flow Festival sahnesinde olacak.  

Chicago sokaklarının ve Hip Hop camiasının büyük saygı duyduğu bir sanatçı ve aktivist olan ve 6 Grammy ödüllü, yapımcı/şair kimliği ile de başarılı bir kariyere sahip Malik Yusef  de festival programında yer alıyor. Daha çok Spoken Word Poetry Slam (stand up doğaçlama şiir okuma) alanında ün yapmış olmasının yanı sıra,  Jay-Z, Kanye West, Beyonce, Common ve daha birçok ünlü sanatçıyla ortak projelere imza attı.
Amerikalı rapçi  Killah Priest ise, metaforlar içeren yoğun, ezoterik, manevi şarkı sözleri ile tanınır ve Wu-Tang ailesinin en çok albüm çıkartan üyelerinden biri olarak bilinir. 
Free Flow Festival’de sahne alacak yerli sanatçılarımız;
Ege Çubukçu, özgür ve yenilikçi yaklaşımlarıyla, genel müzik bilgisi ve yapımcılık tecrübeleriyle bu kültürün Türkiye’deki en başarılı temsilcileri arasında yer alıyor.  

Sayedar ve Önder Şahin
,  hem ayrı ayrı, hem de birlikte, Türkçe Rap dinleyicilerine yıllardır kaliteli yapımlarla ilham verici içerikler sunuyorlar. Saygıdeğer Amerikalı ve Avrupalı Hip Hop kültürü temsilcileri ile birlikte yaptıkları çalışmalarla da kendilerinden söz ettirdiler.  

Tahribad-ı İsyan ise genç yaşlarına rağmen, müziklerinde sosyal ve toplumsal sorunlara ciddi ve gerçekçi bir şekilde yaklaşmakla kalmayıp, İstanbul’un Sulukule gibi kentsel dönüşüm problemleriyle boğuşan semtlerinde gençler için yaptıkları sanatsal proje ve aktivitelerle biliniyorlar. 

Ayrıca, yeni nesil hip hop’un başarılı temsilcilerinden Ethnique Punch da  30 Eylül’de Free Flow Festival KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak. DJ NoFrostDJ Ruffkutz ve İstanbullet Crew festivalin ritmini kesintisiz devam ettirecekler.

Free Flow Festival’de, müziğin yanı sıra Hip Hop kültürünün sokakta gelişen sanat ve eğlence biçimlerine de yer veriliyor30 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te kapılarını açacak olan Free Flow Festival’de, Turbo ismiyle bildiğimiz ünlü graffiti sanatçımız Tunç Dindaş ve sanatçı arkadaşı performansları ile festivale renk katacaklar. Sokakta doğan ve tüm dünyaya yayılan break dans gösterileri de festivalde yer alıyor. Alanında yetenekli ve başarılı break dansçılarımız festival katılımcılarına görsel bir şölen yaşatacaklar.

Free Fow Festival katılımcıları,   mcing, djing, freestyle, beatbox, breakin ve graffiti gibi hip hop kültürü unsurlarını birebir yaşama fırsatı bulacaklar, sahnesiyle ve etkinlikleriyle hip hop kültürünün eğlenceli ve bir o kadar eğitici özeliklerine tanık olacaklar.




Free Flow Festival:  
Hip Hop Kültürü’nü Türkiye’ye tanıtmak, kültürün elementlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve dinleyicilerine kaliteli müzik içerikleri sunmak için yola çıkan Future Memories Network’un radyo kuruluşuFlow Radyo  (  www.flowradyo.com )  tarafından düzenlenen Free Flow Festival, Türkiye ve Amerika’daki Hip Hop kültürlerinin etkileşimi, iletişimi ve iş birliği için ortak bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Free Flow Festival, Türkiye’de Uluslararası Hip Hop Kültürü’nün ortak sesi olarak barış, sevgi, anlayış ve eğlenmeyi teşvik ederken herkes için endişe kaynağı olan küresel konularda çözümler üretilmesi yönündeki çalışmalara ilham kaynağı olmayı, ekolojiden insan haklarına kadar tüm dünyada azınlıkta kalanların, mücadelenin ve dayanışmanın çoğalan sesini duyurmayı amaçlayan bir “edutainment” -eğitici ve eğlendirici içerikte-  etkinlik olarak hazırlandı.  www.freeflowfest.com
Festival Direktörü  MEHMET EMCED HAMMAŞ :2010’da ABD’den İstanbul’a dönen Mehmet Emced Hammaş, Future Memories Network Yayıncılık şirketi ve Flow Radyo kurucusu ve yönetmenidir.  Emced, ilk eğitimini Avrupa'da aldı,  1995 yılında ABD'ye taşındıktan sonra Boston Üniversitesi’nde Ekonomi okudu, Chicago’da Illinois Üniversitesi'nde MBA derecesini aldı. Kariyerine ABD’de, iş iletişimi ve etkinlik yönetimi alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ICM Group / Marcus Evans'da başladı. Tribune şirketi olan CareerBuilder.com'a danışmanlık yaptı. Emced, 2006 yılında Chicago'da bir prodüksiyon şirketi olan  2020 Multimedia Inc.'i kurdu. ABD'deki yerel ve ulusal kanallarında yayınlanan  “Business as Usual: The Exploitation of Hip Hop” adlı belgesel bir film yaptı. https://www.youtube.com/watch?v=ccNCZo0158g  
Free Flow Festival’in biletleri Biletix’te satışa sunuluyor. Bilet fiyatları, avantajlı dönemde 100TL ve VIP bilet 300TL olarak belirlendi. http://www.biletix.com/etkinlik/UQP01/TURKIYE/tr
Tarih: 30 Eylül 2017, Cumartesi  Saat   14.00 – 00.00
Yer: KüçükÇiftlik Park (Harbiye Mh. Kadırgalar Yokuşu No:4, Maçka, İstanbul)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

Aslında Özgürsün

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya