Eş Zamanlılık

Yedi Genç Sanatçı, Meclis-i Mebusan 25’te “eş zamanlılık” Sergisinde Buluşuyor




Aliye Arslan, Doğukan Çiğdem, Meltem Sırtıkara, Özge Topçu, Sırma Doruk, Şevket Sönmez ve Tan Taşpolatoğlu’nun farklı tekniklerdeki yapıtlarının yer aldığı serginin küratörlüğünü İpek Yeğinsü üstleniyor. Sergi 25 Kasım’da kapılarını açıyor.



Carl Jung’un “eşzamanlılık” kavramından yola çıkan sergi, Meclis-i Mebusan Caddesi No:25’te terkedilmiş bir ofis katında gerçekleşiyor. Buradan hem yoğun inşaat faaliyetlerinin sürdüğü Fındıklı sahili, hem de İstanbul’un önemli bir kesiti izlenebildiğinden, serginin kurgusu yakınlık-uzaklık, geçmiş-gelecek, buradalık-yitirilmişlik, şehre bakan-bakan şehir gibi ikiliklerden besleniyor ve izleyiciyi mekanla, yapıtlarla ve kent manzarasıyla aynı anda etkileşime girmeye davet ediyor.

Organizasyonunu Galeri MERKUR’ün desteklediği etkinliğe Aliye Arslan eski uygarlıklara ait masklardan esinlenen çizimleri; Doğukan Çiğdem insanlık tarihinin döngüselliğine referans veren resimleri; Meltem Sırtıkara tuval üzerine özgün dikiş tekniğiyle gerçekleştirdiği kompozisyonu; Özge Topçu dış manzara ile diyaloğa giren mekana özgü yerleştirmesi; Sırma Doruk zaman kavramına deneysel açıdan yaklaşan yeni medya işleri; Şevket Sönmez sergi mekanınaa taşan pentür-enstalasyonu ve Tan Taşpolatoğlu farklı malzemelerle ürettiği çokkatmanlı çalışmalarıyla katılıyor. Sergi 20 Aralık tarihine kadar Pazartesi günleri hariç 12.00-20.00 saatleri arasında görülebilir.





Bilgi için: İdil Bayram 0539 829 51 71

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya