Sergi İncelemeleri No:94 Antonina Sanat Galerisi-Birlik

neslihan pala
Neslihan Pala

"BİRLİK" Sergisi 

İstanbul bir dönüşüm yaşıyor. Dönem dönem galerilerin kapanış haberlerine oldukça üzüldük. Sanatseverler olarak elimizden en büyük destek sanata ve galerilere ilgimizi göstermemiz olacaktır. Galerilerin kapandığı bu dönemde İstanbul'da yepyeni bir galeri açıldı. 30 yılını dolduran Mine Sanat Galerisi ve kültür turizmi ile tanıdığımız Antonina Turizm katkısı ile yepyeni bir galerimiz daha oldu. Antonina Sanat Galerisi.
Galeriler sanatçıları izleyiciler ile buluşturan önemli mekanların başında gelir. İzleyicinin ilgisi bir galeri mekanının ayakta kalabilmesi için sanat alıcılarının varlığı kadar önemlidir. Her şeyden önce izleyici ilgisi galerinin var olabilmesi için büyük bir motivasyon kaynağıdır.
İstanbul’da geçtiğimiz senelerde galerilerin kapanış haberlerine şahit olduk. Bu üzücü durum daralan sanat piyasası için oldukça moral bozucuydu.  Antonina Sanat Galerisi “Birlik” isimli ilk sergileri ile bir olmanın gücünü vurgulayan bir başlangıç yaptı.
     Nur Koçak – Ablam ve Annem Taksim Anıtı Önünde
Serhat Kiraz,Rakamlar,1985
Mine Sanat, 30. yılını geride bırakmış Türkiye çağdaş sanatının önde gelen bir çok ismi ile beraber ilerlemiş bir sanat galerisi. Antonina Turizm ise diğer tur şirketlerinden “kültür turizmi” teması ile ayrılan bir şirket. Tur programlarının merkezine sanatı ekleyen kaç turizm şirketi sayabiliriz? Beraber çalıştıkları değerli sanat tarihçiler ile oluşturdukları rotalar onları diğer turizm şirketlerinden bir adım ilerde tutuyor. Mine Sanat ve Antonina Turizm ortak bir oluşum içerisine girerek kültüre ve sanata desteği Antonina Sanat Galerisi’ni kurdular ve “Birlik” isimli ilk sergilerini 5 Aralık’ta izleyici ile buluşturdular.
“Birlik” sergisi Antonina Turizm kurucusu aynı zamanda sanat tarihçi olan Atilla Tuna’nın özellikle sanat camiası olarak bir olma eylemi üzerine yoğunlaşan konuşması ile açıldı. Birlik ve beraber olma duygumuzu kaybetmememiz üzerinden yola çıkan bu sergi iki farklı kurumun bir arada oluşu ile ortaya çıktığından dolayı isminin hakkını veriyor ve Halil Akdeniz, Gülçin Aksoy, Koray Ariş, Tomur Atagök, Bedri Baykam, Bahri Genç, Genco Gülan, Bubi, Serhat Kiraz, Nur Koçak, Neslihan Pala ve Yusuf Taktak gibi çağdaş sanatın önemli isimlerine yer veriyor. 
Koray Ariş

Genco Gülan – Dark Father

Aynı zamanda seminerlerin düzenleneceği sanat alanında her Çarşamba 18:30’da ücretsiz kültür seminerleri düzenleniyor.  Antonina Sanat Galerisi Pazar günleri hariç 11-19 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi 5 Ocak tarihine kadar devam edecek.


Antonina Sanat Neden Ziyaret Edilmeli?
Çağdaş sanatın önemli isimlerinin çeşitli dönemlerden çalışmalarını izleyebilirsiniz. Çağdaş sanatın önemli temsilcileri ve çalışmalarını yakından tanımak için büyük bir fırsat.
Her Çarşamba düzenlenen sanat seminerlerine önceden rezervasyon yaptırarak ücretsiz katılabilirsiniz.
Antonina Turizm’in kültür turlarına,İstanbul keşif turlarına göz atabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.
Birlik duygusu ile sanatsever olarak yeni bir galeriyi ziyaret ederek destekleyebilirsiniz.
Antonina Sanat Halaskargazi Caddesi No:9 /1 Harbiye,Şişli, İstanbul

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya