Simurg Şem-ü Pervane

İkincikat Tiyatro’da 11 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek olan, sanatçımız Elif Tutka’nın   ‘Extinct or not extinct’ adlı sergisinin, genç tiyatrocu Adnan Devran’ın Feridün-i Attar’ın ‘Mantık-al Tayr’ isimli eserini temel alarak yazdığı “Simurg Şem-ü Pervane” adlı oyun okuması, sanatın iki farklı dalı olan Resim ve Tiyatroyu aynı zaman ve mekanda gözler önüne seriyor.



Sanatçı Elif Tutka’nın eserlerinde, varoluşu ve nedenlerini sorguladığı bir dönemde, varoluşun bir kanıtı olarak gördüğü doğayı ve yok oluş hikayelerini kendi üslubu ile harmanlayarak izleyiciye sunuyor. 

Adnan Devran’ın bu eserinde kuşların Simurg’a yolculuklarını anlatmaktan çok, kuşların temsil ettiği bir neslin 7 asırlık hikayesi anlatılır. Hikayeyi 7 asırlık geleneğin son tohumu olan Simurg’un babası anlatmaya başlar. Daha sonra hikaye kendini anlatmaya devam eder. Oyunun gelişme bölümlerindeki ana fikir; kendini başkalarının akıbeti için feda edenlerin ve bunun için yananların küllerinden doğan güzel bir geleceğin umuduna adanmışlıktır. Bu noktada Elif Tutka’nın eserleri bu oyunun masalsı dünyasının bir yansıması olarak sahnede izleyiciyle buluşmaktadır. 



Bu projenin en ilgi çekici yanı sanatın doğru parçalarını doğru şekilde birleştirerek bir yap-boz gibi yeni bir performans şekli ortaya koymaları oldu.

Sergi ve Okuma Tiyatro Performansı 11  Ocak 2018 20:30’da Karaköy İkincikat Tiyatro’da sergilendi. 



Oyunun adı : Simurg Şem-ü Pervane
Sergi adı : Extinct or not extinct 
Yazan - Proje Direktörü: Adnan Devran
Ressam : Elif Tutka
Dramaturgi: Dilek Tekintaş 
Müzik: Kaknüs Ensemble
Müzik Direktörü :Burçak Çöllü
Işık Tasarımı : M.Ali Dönmez
Sahne Tasarımı: Adnan Devran , Elif Tutka
Oyuncular:
Aziz Caner İnan
Eylül Su Sapan 
Mert Denizmen
Yunus Emre Yıldırımer
Sezer Arıçay
Ilgıt Uçum
Dilara Topuklular
Kürşat Demir

Melissa Yıldırımer
Hasan Şahintürk

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya