Casa dell’Arte ve Art50.net’den “Bir Yaz Gecesi Rüyası”


                                   


Türkiye’nin ilk sanat oteli Casa dell’Arte ve çağdaş sanat platformu Art50.net, 2018 sezonuna renkli bir seçkiyle merhaba diyor.  


Düşler nasıl çıkarıp bulursa bilinmeyen şeyleri,
Şairin kalemi de biçim verir hiçliklere, hayallere;
Uygun bir görünüş bulur gönlümüze hoş gelen duygulara,
Ve bir ad koyar onlara.

William Shakespeare, Bir Yaz Gecesi Rüyası, sf.78

Genç sanatçılara destek sağlama idealinde birleşen Casa dell’Arte ve Art50.net yeni bir işbirliğine adım atıyor. İlhamını William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı eserinden alan sergi art50.net sanatçılarının katılımıyla 25 Mayıs - 2 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Casa dell’Arte Galeri’de izlenebilecek.

William Shakespeare’in 400 yılı aşkın bir süre önce kaleme aldığı Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda ormanda, ay ışığı altında geçen bir aşk hikayesini dönemin popüler cin ve peri masallarından da yararlanarak masalsı ve şiirsel bir dille anlatır. Shakespeare’in yarattığı ortamdan yola çıkarak, seyirciyi bir yaz gecesi esintisi eşliğinde fantastik bir yolculuğa çıkarmayı hedefleyen sergide
art50.net sanatçıları; Mehmet Çevik, Görkem Dikel, Merve Dündar, İdil Güral, Begüm Mütevellioğlu, Azime Sarıtoprak, Saliha Yılmaz ve Baysan Yüksel‘in eserleri yer alıyor.

Görkem Dikel, Azime Sarıtoprak ve Baysan Yüksel; farklı üsluplarla ürettikleri masalsı eserlerinde ikonoloji, gelenekler, mitler, ritüeller ve kişisel anılardan besleniyor. Merve Dündar çalışmalarında mahremde kalmak ve diğerinin bakışı üzerinden ‘var olmak’ ilişkisini irdeliyor. Mehmet Çevik ve İdil Güral soyutlama ağırlıklı renkli tablolarında hayal dünyalarını tuvale direk olarak aktarıyor. Begüm Mütevellioğlu ise dört duvarla çevrili mekanları herkesin görebileceği, tuhaf manzaralara ve bahçelere açılan;  anılar, düşler ve düşüncelerle dolu açık alanlara dönüştürüyor.



Casa dell’Arte Galeri Ziyaret Bilgileri:

Açılış Kokteyli: 24 Mayıs 2018, Perşembe 19.00
Yer: Casa dell’Arte Otel - İnönü Caddesi No: 6 Torba, Bodrum. Tel: (252) 367 1848
Sergi Tarihi: 24 Mayıs – 2 Temmuz 2018
Sergi Saatleri: Haftanın her günü, 14.00 - 21.00

Detaylı bilgi için:

Sena Arcak Bağcılar
senab@cda-art.com

Zilan Gamze Çiftçi
zilan@art50.net


Casa dell’Arte Hakkında:

İtalyanca “Sanat Evi” anlamına gelen Casa dell’Arte, sanata odaklanmış bir marka olarak 2007 yılında, Türkiye’nin en önemli sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Büyükkuşoğlu Ailesi tarafından kuruldu. Bünyesinde aile koleksiyonunun sergilendiği “Casa dell’Arte Residence”, 2018 yılında açılan Casa dell’Arte Clubhouse ile Konuk Sanatçı Programı ve sergileri düzenleyen “The Art Department“ gibi yapılandırmaları bulunduran marka, sanat ve turizmi buluşturarak Türk sanatını yurtiçi ve yurtdışında temsil etmek ve desteklemeyi amaçlamaktadır.

Art50.net Hakkında:
Art50.net, sanatla iç içe yaşamayı bir hayat tarzı haline getiren tüm sanatseverleri aynı çatı altında buluşturan ve sanata ulaşımı kolaylaştıran bir online çağdaş sanat platformudur. Özellikle genç ve yükselen sanatçıları desteklemeyi misyon edinen Art50.net online platformunda fotoğraf, resim, baskı, obje, neon ve yerleştirme  kategorilerinde özel olarak seçilmiş, original ve sertifikalı eserleri ulaşılabilir fiyatlarla sunar. 2014’den bu yana, genç sanatçılara verdiği destek ve sanatçılarla sanatseverleri farklı ortamlarda bir araya getirdiği yepyeni projelerle Türkiye çağdaş sanat dünyasına farklı bir soluk getirmiştir. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya