İstanbul Modern Beyoğlu Geçici Binası Açıldı





Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş müzelerinden biri olan İstanbul Modern, Karaköy bölgesindeki yeni binası tamamlanana kadar geçici olarak hizmet vereceği Alexandre Vallaury imzasını taşıyan Union Française binasına taşındı. 19. yüzyılın sonunda Fransızlar için lokal olarak inşa edilmiş olan bina İstanbul Modern ziyaretçileri için 6 kata dağılmış bir yerleşim ile kurgulanmış. Ziyaret saatleri, geçici sergiler, süreli ve kalıcı koleksiyonları ile eski hareketliliğinden bir şey kaybetmeyen müze Perşembe günleri yine ücretsiz olarak sanatseverlere kapılarını açıyor.

14 yılın ardından İstanbul Modern’in Karaköy’den sonra yeni yeri uzun süredir merak ediliyordu ve Galataport sahası içerisinde yeni binasına geçene kadar kültür- sanat etkinliklerinin ve alanlarının azaldığı Pera bölgesinde geçici yeri ile izleyicisi ile buluştu. Kütüphanesi, kafesi, mağazası, sineması ile 6 kata yayılan yeni yerleşimi önümüzdeki 3 yıl boyunca süreli sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.



3 yıl gibi bir süre bu binada hizmete devam edecek Istanbul Modern’in ilk geçici sergisi Anthony Cragg’in “İnsan Doğası”. Anthony Cragg sergisiyle açılan geçici binada sanatçının 40 yılı aşkın üretim sürecine, çeşitli malzemelerde ve farklı dönemlerde ürettiği büyük ölçekli çalışmalarıyla dahil oluyoruz. Çoğu zaman gündelik objelerden faydalanan sanatçının geniş yelpazede sergilenen çalışmalarını bir arada görmek izleyicinin çalışmalarını daha yakından tanıyabilmesi için özel bir fırsat.  İstanbul Modern Mağaza’da sergi kataloğunu ve sergiye özel olarak hazırlanan bir ürün seçkisine de göz atabilirsiniz.

Yeni bina ile koleksiyon sergisinde de bir değişiklik var. “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergisi günümüz dünyasına ve insanlık hallerine odaklanıyor. Küratörlüğünü İstanbul Modern Küratöryel Ekip’ten Öykü Özsoy, Deniz Pehlivaner ve Ümit Mesci’nin üstlendiği sergide çalışmaları yer alan sanatçılar şöyle sıralanıyor: Murat Akagündüz, Rasim Aksan, Alaettin Aksoy, Deniz Aktaş, Peter Anders, Mehtap Baydu, Ramazan Bayrakoğlu, Sabri Berkel, Taner Ceylan, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Olafur Eliasson, Tracey Emin, İnci Eviner, Mehmet Güleryüz, Balkan Naci İslimyeli, Hüsamettin Koçan, Azade Köker, Maro Michalakakos, Sarah Morris, Hans Op de Beeck, Angel Otero, Kemal Önsoy, İrfan Önürmen, Necla Rüzgar, Sarkis, Güneş Terkol, Canan Tolon, TUNCA, Ömer Uluç, Zhan Wang, Nil Yalter, Jérôme Zonder.


“Şimdinin Peşinde” seçkisi kimlik, beden, toplumsal cinsiyet politikaları, yapım ve yıkım süreçleri, doğa ve insan ilişkilerini işliyor. Koleksiyon sergilerinde aynı zamanda “Bakış Açıları” başlığı altında bir fotoğraf seçkisine de yer veriliyor. Küratörlüğünü Demet Yıldız’ın üstlendiği ve 25 çalışmanın yer aldığı seçkide Ali Alışır, Ani Çelik Arevyan, Orhan Cem Çetin, Murat Germen, Şahin Kaygun, Boris Mikhailov’un çalışmalarını izleyebilirsiniz.




Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya