Şipşak Fotoğrafçılıkta yeni devrim: INSTAX SHARE

Fujifilm Instax Share SP-3  


instant film printer



Bu yazıdan önce "Her anında baskı Polaroid Değildir!" yazıma göz atabilirsiniz.  LİNK

İlk anında baskı deneyimlerim 80'li yıllara dayanıyor. Sonrasında gelişen teknolojik gelişimler ile çoğu fotoğraf meraklısı filmlerin banyo aşamasını unuttu ve dijital çağ fotoğrafçılık için son hızla ilerleyerek başladı. 

Şipşak fotoğraf öyle büyülü bir şey ki, çektiğiniz fotoğraf sihirli bir film üzerinde saniyeler içerisinde ortaya çıkıyor ve ömür boyu  neredeyse yıpranmadan sizle yaşıyor. 

Fotoğrafın tarihini düşününce anında baskı filmlerin ve makinelerin ne büyük bir devrim olduğunu görmemek imkansız. Bu filmi ve makineleri üreten firmaların hayatımıza eklediği filmi banyo ettirme süresini beklemeden ne çektiğimizi görmek, anılarımızı anında elimizde tutabilmek harika bir deneyimdi. Zamanla değişen fotoğrafçılık dünyasında Polaroid silinip yerini daha ulaşılır Fujifilm alırken Polaroid ruhu "Impossible Project" ile yeniden canlanmış yeni tip filmler ve yenilenmiş makineler ile hayatımıza tekrar girmişti. Lady Gaga 'nın artistik direktörlüğü ile David Hockney ruhu yeniden canlanmış Polaroid ile üretilebileceğimiz sınırsız çalışmaların altı çizilmişti.

Impossible Project ardından Polaroid yeni One Step serisi ile pilli filmleri geride bırakıp yeni nesil filmler  üretti. Bu sırada Leica Instant film sektöründe boy göstererek Fujifilm kullanmaya devam etti. Fujifilm Instax serisi ise geniş açı, dikdörtgen ve kare formatları ile sürekli yeni ürünler piyasaya sürmeye devam ederken ulaşılabilirliği ile Polaroid'in önüne geçmeyi başardı. Aslında Fujifilmlerin daha ucuz görünmesindeki ana etken film boyutunun küçüklüğü. Polaroid filmler ile kıyasladığımızda neredeyse yarıya kadar bir film boyutu olduğunu görüyoruz. Polaroid filmlerin Fujifilm'e göre biraz daha stabil bir duruşu olduğunu hissediyorum. 

Bu arada şipşak fotoğrafçılığı denemek isteyenler için küçük bir püf noktası. Özellikle eski nesil Polaroid kameralar içlerinde detaylı elektronik aksamlar içermedikleri için ve güçlerini 600 tipi filmlerinden aldıkları için eskicilerde, bit pazarlarında bulacağınız 80-100 TL arası makinelerin çoğu kusursuz şekilde çalışıyordur. Daha garantili eski tip makineler için Shopigo veya Sirkeci'de bulunan Tunç Fotoğrafçılık doğru adres olabilir.  Instax makineler ise kendinden pilli makineler olduğu için filmlerinde bu özellikler bulunmuyor.

INSTAX SHARE SP3  - ANINDA BASKIDA YENİ DEVRİM 




Instax SQ10 serisi ile aslında bize hem fotoğraf çekme hem de istediğimiz fotoğrafı defalarca basma şansı veriyordu. Böylece instant kameralarda çektiğimiz fotoğrafı arkadaşlarımız ile paylaşma sorunu ortadan kalkıyordu. Hatta çektiğiniz filmi siyah beyaz, sepia vb çeşitli efektler ile basma şansı sunuyr bu model. INSTAX SHARE SP3 ise sadece bir instant printer. Telefonunuza yüklediğiniz uygulama ile istediğiniz makine veya telefonunuz ile çektiğiniz bir fotoğrafı direk bu harika yazıcıya gönderip istediğiniz baskıyı defalarca alabilirsiniz.

Fujifilm Shop'ta yer alan özelliklere bir bakalım. 



  • 13 saniyede çok hızlı baskılar yapılır

  • Yüksek tanımlamalı & yüksek resim kalitesi fotoğraflar için idealdir

  • 800 x 800 nokta ve 318 dpi yüksek çözünürlüklü baskılar detaylı gradasyonları ve tam ebatlı bir portrenin çehre izlenimlerini, karakterleri, malzemeleri vs. berrak olarak gösterir.
  • Fotoğraflara yazı ekleyebilirsiniz.
  • Resmi Karelere bölebilirsiniz. 

Ürün İnceleme Videosu 





Teknik özellikler

Kayıt yöntemiOLED ile 3-renkli pozlama
FilmFUJIFILM Instant Film "instax SQUARE"
Fotoğraf kapasitesi10 baskı / paket
Resim ebatları62mm x 62mm
Desteklenen resim ebatları800 x 800 dot
Baskı çözünürlüğü12.5 dot/mm (318 dpi, 80 μm nokta sıklığı)
Baskı seviyeleriRenk başına 256 seviye (RGB)
Arayüz standart uygunluğuIEEE802.11b/g/n, İşlem frekansı: 2412 MHz - 2462 MHz (11 ch)
Desteklenen resim biçimiJPEG, PNG
Baskı süresiResim kaydı - baskı çıkışı yakl. 13 san.
Yaklaşık baskı kapasitesiyakl. 160 baskı (Test şartlarımız temelinde) Çekim şartlarına göre değişiklikler olabilir.
Güç kaynağıNP-50
Dolma süresiyakl. 3 saat (Pil doluluğuna bağlı olan değişiklikler olabilir)
Güç tüketimi3 W
İşlem ısısı+5°C -+ 40°C / +41°F - + 104°F(yoğuşmasız)
Boyutlar116 mm x 130.5 mm × 44.4 mm (çıkıntılar hariç)
Ağırlık312g (pil ve film kutusu hariç)
AksesuarlarMicro USB kablo, Ferrit çekirdek



Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya