SINIR/SIZ ALAN


SINIR/SIZ ALAN



Queer/Feminist dile ve üretime alan açmayı hedefleyen SINIR/SIZ ALAN
sergisi, izleyiciyi “alan” üzerine bir düşünme egzersizine davet ediyor.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen SINIR/SIZ sergisi bu yıl ALAN temasıyla 14 Haziran tarihinde Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde yeniden kapılarını açacak.

29 Haziran’a kadar görülebilecek SINIR/SIZ ALAN sergisi mekânın, varoluşun, mevcut yaşantıların alanlarını sorgulayan ve onları genişletmeyi amaçlayan işleri bir araya getiriyor. Farklı disiplinlerden on altı sanatçının eserleriyle yer alacağı sergi, queer sanatçılara bir ifade alanı açmayı hedeflerken queer bir sanat alanı açmanın imkânları üzerine de bir tartışma ortamı yaratabilmeyi ümit ediyor.



Görsel: Şafak Şule Kemancı, İsimsiz, 2019, 20x20x10cm, polimer kil/karışık malzeme



14-29 Haziran arası gerçekleşecek sergi süresince yapılacak iki etkinlik ise arzunun, ifadenin ve dilin sınırsızlığında queer-sanat alanının imkân ve ihtimalleri tartışmaya açmayı amaçlıyor. 15 Haziran’da gerçekleşecek “Nasıl bir SINIR/SIZ ALAN?” etkinliği sergi sürecinden yola çıkarak queer bir sanat alanı açmanın imkânları üzerine konuşuyor. Sergi, aktivist sanatçılar için sınırların daraldığı, alan yaratmanın zorlaştığı bugünlerde tekrar üretime geçmeye dair bir motivasyon olurken izleyiciyi de bir aradalığa alan açmanın imkânları üzerine birlikte düşünmeye davet ediyor.

22 Haziran’da gerçekleşecek “SINIR/SIZ ALAN Sanatçı Buluşması” etkinliği ise sergide eserleriyle yer alan sanatçılarla dünyada ve Türkiye’de queer/feminist sanatın neliğine, sınır ve sınırsızlıklarına dair daha geniş bir konuşma alanı yaratmayı hedefliyor.

SINIR/SIZ ALAN sergisini 29 Haziran 2019’a kadar hafta içi ve Cumartesi günleri her gün 14:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.



Görsel: Hasan Aksaygın, The Empowering Costume, 2015, Lazer Baskı Polyester, SADAK işbirliğiyle

*Sergiyle ilgili daha detaylı bilgi için ozanunlukoc@gmail.com adresinden sergi ekibine ulaşabilirsiniz.
Sanatçılar:
Ugemfo
Ali Murat Gali      
AntreSexual     
Demhat Bella     
Anıl Saldıran
Merey Şenocak & Ayşem Ötük  
Hasan Aksaygın     
Onur Karaoğlu
Serap Akçura    
Nihat Karataşlı  
Elİf KK
Şafak Şule Kemancı
Furkan Öztekin
Melis Nots   
Enes Alba

Mekân: Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi Meşrutiyet Cad. Yemenici Abdüllatif Sk. No:1-3, Asmalı Mescit Mah. 34430, Beyoğlu, İstanbul (Adahan Otel yanı)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya