CADAF ONLINE, TQAF, MUSEARI ve Gelişmeler

Merhaba Sevgili Blog, 

cadaf art fair

Uzun süredir yazamadığımın, içerik eklemediğimin farkındayım. 2020'nin tüm negatif olaylarına ek annemin kanser hastalığının ilerlemesi ile biraz daha can sıkan gündemler oluştu. 


Ama yine de çok güzel gelişmeler de oldu. Örneğin ARTIVIVE artıtılmış gerçeklik uygulamasının yaptığı açık çağrı sonucu Lumen Prize , MOCDA küratörlerinin seçtiği 2 isimden biri olarak bu sene Covid-19 nedeni ile çevrim içi olarak düzenlenen CADAF ONLINE fuarında yer aldım. 

queer arts festival thessaloniki


Thessaloniki Queer Arts Festivali'ne yine yoldaşım Hakan Sorar ile seçilerek önemli bir seçkinin bir parçası oldum.  HArika bir haber ise TQAF Berlin'e gidiyor! Hosek Contemporary ev sahipliğinde çalışmalarımız Berlin'de sergilenecek! 

Yine ARTIVIVE'ın düzenlediği açık çağrılardan biri olan Paris Müzelerinde yer alan çalışmalardan birine uygulanan artırılmış gerçeklik yarışmasında seçilerek Temmuz ayında Viyana'da sonrasında Paris'te düzenlenecek serginin bir parçası haline geldim. 

online exhibition


Hakan Sorar için harika bir online sergi tasarladık. 3D olarak VR gözlükle de gezilen sergi bir hafta içerisinde 5.000'den fazla görüntülendi. 

Sergiyi deneyimlemek için tıklayabilirsiniz.  Hakan Sorar Through The Skin 



Hamam serisi ile cinsel çeşitlilik için çevrimiçi bir müze olan Museari'de yer almaktan onur duyuyorum.  Museari, 2015 yılında Washington'daki CECA-ICOM Dünya Kongresi'nde sunuldu ve o zamandan beri İnsan Hakları ve cinsel çeşitliliğin savunulması için çalışmaya devam ediyor. Seçki için Richar Huerta'ya (PhD Professor Universitat de València Spain) teşekkür ederim. Çalışmalarımı artırılmış gerçeklik uygulaması Artivive ile deneyimleyebilirsiniz. 

Yine ARTIVIVE açık çağrısı ile Paris Müzeleri koleksiyonuna artırılmış gerçeklik çalışmam ile seçildiğimi mutlulukla bildirmek isterim. 

Annemin akciğer kanseri giderek ilerledi. 1 yıl dolmak üzere ve gözlerimizin önünde giderek erimesi ailece hepimizi çok yıprattı. Uzun süredir Adana'da yanındayım. 

2020'yi ortaladık şimdilik gelişmeler böyle. Yenileri olursa tarih belirterek güncellemeye devam edeceğim yazıları. 


Blog an itibari ile 1.000.000 görüntülenmeye ulaştı. Okuyan, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. 

Ahmet Rüstem 


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya