Kalben ve Teoman ROBOT KOZMONOT - İlk Müzik Videosu Deneyimimiz Nasıl Oluştu?

ROBOT KOZMONOT

Sizleri bizim için yılın en keyifli gelişmelerinden biri ile baş başa bırakıyorum ve olayın minik hikayesinden bahsetmek istiyorum.

Komşumuz Desen Halıçınarlı ile linol baskı yaptığımız bir gün, fonda bize Kalben sesi ile eşlik ediyordu. O sırada Hakan Sorar buz kesti. Şok olmuştu. Kalben instagramdan Hakan'a mesaj yazmıştı ve detaylı bir email gönderdiğini söylemişti. Emailde yeni şarkısı Robot Kozmonot için müzik videosunu hazırlaması için bir teklif vardı. Ardından sürecimiz başladı ve Robot Kozmonot şarkısına sevinçten bayılarak bir klip hazırladık. Animasyonu az, modeli bol 3D klip bizim ilk deneyimimiz. Kalben'in bize güvenmiş olması ve ilk adımı atmamızdaki yardımını hiçbir zaman unutmayacağız.

Kalben'in yeni isimlere yol açması, güvenmesi, etkileşime girmesi, beraber üretmesi, sahip çıkması çok değerli. Hakan ile çok değerli bir şey ürettik ama Kalben sayesinde ürettik. Bu nedenle 2021'in en değerli şeyi olan bu anıyı hiç unutmayacağım. Klibi yakın zamanda çeşitli festivallerde de göreceğimizden eminim.

Klipten kısaca bahsetmem gerekirse Kalben'in bize aktardı kelime dökümünden çok kopmak istemedik. Daha uzun süreye sahip olsak tamamen 3D animasyon mantığı ile kurgulayabilirdik ancak biz Türkiye'de profesyonel üretim anlamında çok örneği olmayan "Machinima" üzerine ilerlemek istedik. Kalben'e ait şarkının görsel sesini "Machinima" doğasından, fiziğinden kopmadan aktarmaya çalıştık. Machinima nedir ile ilgili sizlere yakın zamanda bir yazı hazırlayacağım. Şimdilik yakın zamanda Bilsart Senkron Video Art konuşmaları sırasındaki bu linkteki konuşmamız ufak bir bilgi verir diye düşünüyorum.

Klip sizi yapı-söküm bir hikayeye, bir boşluğa götürüyor. Anılar, hatırlananlar, gömülenler, anılmayanlar... Kalben ve Teoman'ın etkileyici sesleri eşliğinde kurguladığımız dünyaya yolculuğa çıkmak isterseniz video aşağıda.

Robot Kozmonot - Tiyatro Anlar, Anılar Sahnesi

ROBOT KOZMONOT - Video 


Söz & Müzik: Kalben Sağdıç

Düzenleme: İlker Deliceoğlu
Gitarlar: Tuğrul Bafra
Vokal Kayıtları: Ses Sanayii
Yönetmen: Hakan Sorar
Set Tasarımı: Ahmet Rüstem Ekici
Animasyon: Hakan Sorar, Ahmet Rüstem Ekici
Kurgu & Post Prodüksiyon : Gökalp Gönen

Başlangıç


Kalben Yapısı

Yok oluş 

Yok oluş 


Neredeyse 1 milyon görüntülenmeye yaklaşan klip ile Storm Thorgerson, Dali, Magritte, Bowie'ye bir selam gönderiyoruz.


Kalbinde teneke olan herkesi gezegeninizden çıkarmanız dileği ile ... Bırakın orada paslanıp yok olmaya devam etsinler ... ve... Tekrar Teşekkürler KALBEN! İyi ki varsın!


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya