ALEXANDER ST x ARE

 Bir Artırılmış Gerçeklik T-Shirt Projesi 

Augmented Reality Tshirt Design by ARE 


Augmented Reality fashion, artırılmış gerçeklik moda ya da kısaca AR giyim son zamanlarda dev moda evlerinin, tasarımcıların en çok üstüne durduğu konu başlıklarından. 

Artırılmış gerçeklik sanal nesneleri fiziksel ortamımıza aktarım sürecimizdir ancak bu tanım sürekli genişleyen bir tanıma çoktan dönüştü. Snapchat, instagram filtrelerimiz ile hali hazırda istediğimiz şeye kolaylıkla dönüşebiliyorduk. Ağzından gökkuşağı çıkan bir unicorn olmak, abartılı bir drag makyaja sahip olmak bir tık ötemizdeydi. Ardından filtrelere küpeler, piercingler, ayakkabı, elbise gibi parçalar da eklenmeye başladı. 

Çevrimiçi mağazacılık sektörünün de oldukça ilgi gösterdiği AR satış hizmetleri şimdilik ölçek ve gerçekçi dokular gibi küçük hatalara sahip olsa da sürecin geleceği oldukça heyecan verici gelişmelerle dolu olacak. 

Çok sevdiğim Alexander ST. markası ile işbirliğimizde bizde AR bir tshirt deseni üzerine çalıştık. Markanın sık kullandığı sembollerden biri olan gül desenleri üzerine oluşturduğumuz çalışmalar antik dönem eserlerinde karşımıza sık çıkan hayvan betimlemelerinden faydalanıyor. 

Artivive uygulaması ile deneyimlenen AR animasyon tshirt deseni üzerinden çalışarak kullanıcısına hareketli, renkli selfilerle buluşturan giyilebilir sanat örneklerinden ve öncülerinden. 

Tshirt Satın almak için LINK




'Forgiveme' ilhamını ve renklerini, antik dönem mozaik desenleri ve çizimlerinden alıyor. Artırılmış gerçekliğin (AR) paralel hikaye anlatım biçiminden faydalanarak, izleyicisini desendeki hikayenin ötesine taşıyor. İki aynı gibi görünen figürün beraber yaşama, deneyimleme süreçlerinin göründüğü animasyonu arkeolojiye queer bir bakış olarak yorumlamak da mümkün. AR ile desenin ötesine geçip kullanıcısını kapsayan ve sahiplenerek kendisine dahil eden animasyona Alexander St. markasında ilham olan Alexander'ın güllere olan düşkünlüğü yol gösteriyor.  Tarihin belirli dönemlerinde gülün kullanımı tüm cinsiyetler tarafından sevildi ve muhtemelen tanımladığımız cinsiyetten çok, ait olduğumuz sınıf hakkında daha fazla şey söyledi. İskender'e göre, gül bahçenin içinde egemendi. Aşk, güzellik vb. tanımlarla sembol olarak kullanılan güller arasında otlanan atları gördüğümüz animasyon güzellik gibi sembollerle ekolojik sınıfsallığın da altını çiziyor. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya