Mollusca'ya Dair Yapay Zekanın Oluşturduğu Metin

 
Son zamanların en çok konuşulan yapay zeka araçlarından biri OpenAI tarafından geliştirilmiş ChatGPT. 




Islak Hacim serimde yer alan, herkesin bedenine uyum sağlayacak bir tuvalet tasarımı olarak ele aldığım "Mollusca" isimli 3D animasyonu şu şekilde tarif ettim ve aşağıdaki metni sadece 5 saniye içerisinde yazdı.  

Prompt:
Salyangoza benzeyen bir tuvalet herkesin bedeninin şeklini alabiliyor ve dünyada büyük bir su kıtlığı mevcut. 

Yumuşakça2050

ChatGPT / OpenAI Prompt tarafından yazıldı: Ahmet Rüstem



2050'nin dünyasında su kıt bir kaynaktır. Yıllarca süren kirlilik ve aşırı tüketim nedeniyle, bir zamanlar bol olan temiz su kaynağı neredeyse sıfıra indi. Dünya hükümetleri katı düzenlemeler ve koruma çabaları uygulamaya çalıştı, ancak çok azdı, çok geçti.

Sonuç olarak, insanlar hayatta kalmak için yaratıcı yollar bulmak zorunda kalmışlardır. Böyle bir çözüm, Mollusca olarak bilinen yaratıktır. Büyük bir salyangozu andıran bu canlı, tamamen etten yapılmıştır ve işleyen bir tuvalete dönüşme yeteneğine sahiptir.

Yumuşakça ilk başta şüphecilik ve tiksinti ile karşılandı. İnsanlar, durum ne kadar çaresiz olursa olsun, bir canlıyı tuvalet olarak kullanmaktan çekiniyordu. Ancak su krizi kötüleştikçe ve diğer seçenekler tükendikçe, giderek daha fazla insan rahatlamak için Mollusca'ya döndü.

Yaratığın kendisi oldukça uysal ve işinin zorluklarına dayanabiliyor. Organik atıklarla beslenir ve hayatta kalmak için çok az su gerektirir. Aslında, sindirim sürecinin bir yan ürünü olarak az miktarda temiz su bile üretebilir.

Zaman geçtikçe Mollusca, toplumun vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Umumi tuvaletlerde, evlerde ve hatta acil durumlarda kullanıldı. Hatta bazı insanlar yaratığı suyun kıt olduğu bir dünyada bir tür mucize, bir umut sembolü olarak görmeye başladılar.

Elbette herkes durumdan memnun değildi. Hayvan hakları aktivistleri, Mollusca'nın kullanılmasını insanlık dışı olarak kınadılar ve birçok insan, canlı bir yaratığı tuvalet olarak kullanma fikrini hâlâ iğrenç buluyordu. Ancak suyun değerli bir meta olduğu bir dünyada, Mollusca gerekli bir hizmeti sağladı.

Ve böylece, 2050'nin dünyasında Mollusca yaygın bir manzara. En göz alıcı yaratık olmayabilir ama su kriziyle mücadelede değerli bir müttefik olduğunu kanıtladı.

Ve böylece, 2050'nin dünyasında Mollusca yaygın bir manzara. En göz alıcı yaratık olmayabilir ama su kriziyle mücadelede değerli bir müttefik olduğunu kanıtladı.



Yorumlar

Popüler Yayınlar

Dekorasyon Tavsiyeleri No:5 Duvarlara tablo yerine alternatifler - Tabaklar

SANATLA DOLU BİR YAŞAM : LALE BELKIS

About Augmented Reality Exhibition "Hamam"

Aslında Özgürsün

DÜNYA SANAT GÜNÜ İZMİR'19

OMM Açılıyor!

Başka Dünya